Amagaven la droga en els parcs del Prat per captar futurs clients

Imprimeix

Els homes, que han estat detinguts, sol·licitaven ser seguits a les xarxes socials i que els usuaris que trobessin les substàncies donessin “likes” a les seves publicacions

En el marc d’una actuació conjunta, agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat, la Policia Local del municipi i la Policia Local de Màlaga van detenir el dijous 29 d’abril dos homes, de 18 i 25 anys i veïns del Prat de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

La investigació portada a terme per agents de la comissaria del Prat de Llobregat i la Policia Local del municipi es va iniciar a finals del mes d’abril gràcies a l’aportació d’un informe amb dades extretes de les xarxes socials emès per un agent de la Unitat de Ciberdeliqüència de la Policia Local de Màlaga. Aquesta unitat fa un intens escrutini de les xarxes socials per tal de detectar conductes criminals entre els usuaris.

En aquest cas, un usuari de les xarxes socials, utilitzava el seu compte per promoure, afavorir i facilitar el consum de substàncies estupefaents. El jove es gravava en vídeo on es veia com desava substàncies estupefaents, marihuana i haixix, en parcs i jardins de la localitat del Prat de Llobregat, amb la intenció que els seguidors del perfil les poguessin localitzar i consumir. Així mateix, sol·licitava ser seguit a les xarxes i que els usuaris que trobessin les substàncies donessin “likes” a les seves publicacions. En el moment de la intervenció policial aquest usuari era seguit per més de 3.000 usuaris d’arreu del territori.

Gràcies al seguiment del seu perfil a les xarxes es va poder fer una intervenció de marihuana amagada, tot i que molta gent estava a l’espera de poder aconseguir aquesta dosi gratuïta. Així mateix, els investigadors van acreditar que aquest jove en algunes ocasions anava acompanyat d’un altre noi en el moment que desava les substàncies als parcs i jardins del municipi.

Els agents van comprovar que aquest primer subministrament gratuït donava lloc a una interacció mitjançant xats oberts, on l’administrador d’aquest perfil oferia els seus serveis com a venedor habitual de marihuana i haixix.

Captura de pantalla 2021 05 07 a las 10.32.55

Finalment, el 29 d’abril, els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll, sota la tutela del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat, al domicili del presumpte autor, en el barri de Sant Cosme.

A l’interior del domicili investigat, es van intervenir un total de 115 grams de marihuana, 75 grams d’haixix, diners en efectiu en bitllets de petit valor nominal, dues balances de precisió, estris per a la confecció de dosis individuals i una escopeta d’aire comprimit amb el canó i la culata retallats.

E0ucr pXMAMWaPZ

Un cop finalitzada la intervenció policial, es va procedir a la detenció de les dues persones investigades, per presumptes delictes contra la salut pública, en la seva vessant de tràfic de drogues, i més concretament per afavorir, promoure i facilitar el consum de substàncies estupefaents. Segons una valoració aproximada, les substàncies intervingudes podrien tenir un valor d’aproximadament 1.000 euros en el mercat il·legal. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra