Desmantellen una plantació indoor de marihuana a Cornellà

Imprimeix

La droga s’ocultava en el garatge d’un habitatge i han estat detingudes dues persones com a responsables del cultiu

Agents de la Policia Nacional, i de la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat, han desmantellat una plantació indoor amagada en el garatge de la planta baixa d'un habitatge en el municipi baixllobregatí.

En l'operatiu desenvolupat per tots dos cossos i que va culminar amb el registre domiciliari, es va saldar amb l'aprehensió de 385 plantes cannàbiques i la detenció de dues persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Després de les primeres indagacions i gràcies a una denúncia anònima, es va poder esbrinar que aquest habitatge estava llogada des de feia un any a una dona que ja havia estat detinguda pels mateixos investigadors, per fets similars als que van motivar la present intervenció.

FOTO 2

L'elevada demanda de corrent elèctric que necessitava la plantació desmantellada, estava al seu torn connectada de manera fraudulenta a l'escomesa general, amb el consegüent risc d'incendi per al propi habitatge i les confrontants.

Fortes olors i sorolls

Veïns pròxims a l'immoble registrat, s'havien queixat amb anterioritat a les autoritats policials de les molèsties que els generava la instal·lació desmantellada, tant per sorolls com per les fortes olors.

En el registre practicat, a part de les 385 plantes de droga apreheses, es va intervenir nombrosos instruments de cultiu i maquinària de climatització, tot això amb la finalitat d'optimitzar al màxim la producció i així obtenir més beneficis. D'altra banda es va poder observar que diferents parts de l'habitatge havien albergat amb anterioritat altres collites de marihuana i que pel que sembla ja haurien estat recol·lectades i distribuïdes. Juntament amb la dona arrendatària de l'habitatge va ser detingut un ciutadà romanès amb nombrosos antecedents policials i que també se li vincula com a responsable del cultiu il·legal.

Col·laboració ciutadana

La Policia Nacional destaca que per a la localització d'aquest i altres cultius il·legals és de vital importància la col·laboració dels ciutadans, que de forma totalment anònima poden facilitar dades que resulten claus per a la resolució d'aquesta mena de casos, bé sigui directament en les dependències policials o bé a través de portal de col·laboració ciutadana de la Policia Nacional, https://www.policia.es/_es/colabora_portada.php

Redacció / Fotos: Policia Nacional