Roben una dona a Cornellà pel mètode del ‘cogotero’

Imprimeix

Els lladres van sostreure-li set-cents euros que havia retirat d’una entitat bancària del municipi

Els Mossos d’Esquadra van rebre la denúncia d’una dona que li van robar la quantitat de 700 euros pel mètode del ‘cogotero’. Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, els fets es van produir ahir dijous 25 de març a la plaça Marsans de Cornellà de Llobregat al voltant de la una de la tarda. La dona havia retirat els set-cents euros d’una entitat bancària del municipi i, en un moment de distracció, li van robar els diners que duia a sobre en aquell moment.

cogotero cornella 2

Què és?

Un dels mètodes delinqüencials en alça en els darrers anys són els furts pel mètode del ‘cogotero’. Són persones que esperen a les portes de les entitats bancàries per robar, generalment, a la gent gran. Aprofiten qualsevol distracció per treure sobres i carteres amb els diners que han tret dels seus comptes. De vegades ho aconsegueixen amb discreció, d’altres fent ús de la violència. Acostumen a actuar el dia de cobrament de la pensió o els mesos on es perceben les pagues extres (juny i desembre).

cogotero cornella 3

Els ‘cogoteros’ no acostumen a actuar en solitari. Són màfies que van en petits grups i cada membre té una funció en el robatori per obtenir el motí. “Van en grups de mínim dues persones. Un vigila i l’altre és el que actua”, expliquen des dels Mossos.

Davant del risc, la policia catalana recomana fixar-se en els petits detalls: estar a l’aguait que ningú s’apropi durant la transacció i estar al cas que ningú ens observi. Val més anar al caixer acompanyat que en solitari, i en horari diürn. Es recomana no treure tot l’import de la pensió ni fer-ho el primer dia que es pot cobrar, que és quan els ‘cogoteros’ ataquen les seves víctimes.

Redacció / Fotos: Arxiu-D.S.