Recuperen a Esplugues vint-i-vuit telèfons mòbils d’alta gamma robats

Imprimeix

Gràcies al dispositiu de geolocalització d’un dels terminals, els investigadors els van localitzar i van aconseguir detenir un home per receptació

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat van detenir, el 16 de març, un home de nacionalitat colombiana, de 30 anys com a presumpte autor d’un delicte de receptació. La detenció es va realitzar en el marc d’un dispositiu policial de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat adreçat a la reducció de furts i robatoris amb violència en què l’objectiu són els telèfons mòbils.

Els investigadors van ubicar, gràcies a la tecnologia de localització geogràfica, un telèfon mòbil en un carrer limítrof amb Hospitalet de Llobregat, al barri de Can Vidalet. Immediatament els agents es van adreçar al lloc i van observar un home, al costat del portal d’un edifici, parlant per telèfon i controlant contínuament l’entorn i una altra persona darrera de la porta d’accés a l’edifici.

Els agents es van adreçar al jove que, en comprovar que eren policies, va començar a fer senyals perquè la persona que hi havia al portal no sortís i aquesta va agafar dues bosses de grans dimensions i va marxar cap a l’interior de l’edifici, escales amunt. Els agents van aconseguir entrar a l’immoble i després de fer una recerca, van localitzar al terrat, les dues bosses abandonades, amb un total de 28 mòbils d’alta gamma, un ordinador portàtil i 3.000 euros en efectiu.

EwxS0fiWgAUl6h6

Finalment, després de comprovar que els aparells electrònics constaven sostrets a les darreres setmanes, a diversos punts del territori català, com ara Barcelona, Cerdanyola, Badalona, Igualada, Sabadell i Terrassa, algun d’ells amb violència, van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte de receptació. Gran part dels aparells ja han estat retornats als seus legítims propietaris.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs i posterior ingrés en el Centre d’Internament d’Estrangers. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra