La Policia Nacional desmantella dos narcopisos a Cornellà

Imprimeix

En tots dos immobles es conreava, processava i distribuïa marihuana, així com sovintejaven diferents tipus de drogues i comptaven amb gossos de races potencialment perilloses per a custodiar els habitatges i així dificultar l'acció policial o evitar bolcades de bandes rivals

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de la localitat de Cornellà de Llobregat, han desmantellat dos narcopisos al municipi baixllobregatí, en els quals van ser localitzades dues plantacions indoor de marihuana, així com altres quantitats de diferents substàncies estupefaents. Amb motiu de l'operatiu dut a terme i dels registres practicats, van resultar detingudes tres persones de nacionalitat espanyola i una quarta colombiana, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

narcopisos cornella 2

La recerca es va iniciar a la fi del passat any, en el marc de la col·laboració policial entre tots dos cossos i amb l'objectiu de l'erradicació de diversos focus de venda de droga situats en narcopisos de la localitat de Cornellà. Aquests fets havien generat un increment de la sensació d'inseguretat entre el veïnat, sobretot en un dels habitatges que estava ocupada il·legalment, i en la qual a causa de les disputes entre els consumidors que acudien a qualsevol hora del dia a comprar droga, havia hagut d'intervenir en reiterades actuacions la Guàrdia Urbana.

Iniciades les primeres investigacions, a través de la companyia elèctrica, es va tenir coneixement que a part de la venda a petita escala de droga, en tots dos domicilis s'estava produint un consum molt elevat de corrent elèctric, que superaria els 10.000 euros. A més ho era de manera fraudulenta mitjançant enganxaments a les escomeses generals, amb el consegüent risc de sobrecàrrega i incendi per als habitatges confrontants. Aquest fet apuntaria al seu torn que en el seu interior s'estarien duent a terme sengles cultius indoor de marihuana.

Vigilants molt perillosos

Els responsables de les plantacions en tots dos habitatges comptaven amb gossos de raça potencialment perillosa, mancant de la preceptiva autorització administrativa. Tot això amb una doble finalitat, dificultar l'acció policial, així com per a evitar l'assalt de narcotraficants rivals que volguessin apoderar-se de la mercaderia, conegut en l'argot policial com a bolcades.

En els registres practicats es van aprehendre 300 plantes de marihuana, marihuana amb un pes total de 29 kg, 52 grams de cocaïna, 104 grams d'haixix, i petites quantitats de droga sintètica. D'altra banda es va intervenir més de 1.800 euros en efectiu en moneda petita i fraccionada, útils per a la manipulació, adulteració i processament de la droga, balances de precisió, maquinària i instruments per a la cura dels cultius, diverses armes blanques i una prohibida.

Les recerques han estat dutes a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial, de la Comissaria de Cornellà, comptant amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat.

Redacció / Fotos: Policia Nacional