Desmantellen una plantació de marihuana en una nau industrial d'Olesa

Imprimeix

La Policia Nacional va detenir quatre ciutadans asiàtics per la seva implicació amb l'explotació, en la qual van ser apreheses més de 1.500 plantes

Agents de la Policia Nacional, van desmantellar una plantació indoor de marihuana, localitzada en una nau industrial del polígon Ca Sigla de la localitat d'Olesa de MontserratL’operació va acabar amb quatre persones d'origen asiàtic detingudes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal.

marihuana olesa 2

La recerca es va iniciar el mes de novembre passat arran de la informació recaptada entorn d'una presumpta trama de ciutadans asiàtics que estarien implicats en la comissió d'una sèrie d'il·lícits, entre els quals es trobaria el tràfic de substàncies estupefaents. Les primeres perquisicions van posar als investigadors sobre la pista de l'existència una nau industrial que albergaria una plantació il·legal de marihuana, i que estaria situada un polígon industrial de la localitat d'Olesa de Montserrat.

Tràfic de matèries primeres i abonaments en grow shops

Fruit de les labors de vigilància entorn de la nau es va poder observar que en successius dies, integrants de la trama introduïen diferent material de construcció, elèctric, així com components adquirits en grow shops de la zona i que seria compatible amb el manteniment i cura d'aquesta mena de plantacions de droga.

olesa mariuana 3

Realitzades comprovacions dels mesuraments de consum elèctric a través de la companyia, es va poder determinar que s'estava produint elevada despesa que no estava fiscalitzat per cap comptador i que es correspondria amb les sospites de l'existència d'una plantació il·legal.

Dos guardians les 24 hores

En el moment de l'entrada i registre es van identificar a dues persones indocumentades, els qui no sortien a penes de l'interior de la nau i per les condicions de vida observades i tenint en compte la seva situació administrativa, poguessin estar sent explotades pels responsables de la plantació. Per tot això es va activar el pla de víctimes de Tràfic d'Éssers humans per si tots dos poguessin trobar-se en situació de vulnerabilitat.

Finalment van resultar detingudes quatre persones d'origen asiàtic, es van aprehendre un total de 1.562 plantes de marihuana, així com es va intervenir nombrós material elèctric i de climatització tot això encaminat per a explotar al màxim el cultiu. La recerca ha estat duta a terme per agents de la Brigada Local de Policia Judicial i de la Brigada Local d'Estrangeria i Davanteres, de la Comissaria de Sant Adrià de Besòs.

Redacció / Fotos: Policia Nacional