Tres denunciats per vendre ocells protegits a Cornellà

Imprimeix

En el dispositiu policial -Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana- contra el comerç il·lícit d'ocells també es van aixecar un total de vint-i-dues actes per trencar el perímetre comarcal

Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat, van organitzar, el 25 de febrer, un dispositiu contra el comerç i tinença il·lícita d'ocells fringíl·lids a Cornellà de Llobregat.

L'objectiu d'aquesta intervenció estava centrat a evitar el comerç i tinença d'ocells fringíl·lids i aturar la venda ambulant d'altres aus i animals que la seva comercialització és il·legal, ja que la Llei de protecció dels animals els tracta com a espècies de fauna silvestre i en prohibeix el seu comerç.

1200 1528969702Intervenci fringllids 1

En aquest dispositiu van participar dues patrulles de la Unitat de Regional de Medi Ambient i 10 efectius de Guàrdia Urbana de Cornellà. El comís es va fer en el marc d'un control policial en un conegut mercat ambulant de Cornellà de Llobregat on es reuneixen un gran nombre d'ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids.

Els agents van denunciar tres persones per tinença d'ocells fringíl·lids sense l'autorització corresponent de Departament de Territori i Sostenibilitat i també per la seva venda ambulant. Així mateix, van aixecar vint-i-dues actes per incompliment del confinament comarcal actual. A més a més, en aquest dispositiu es van recuperar i comissar vuit ocells fringíl·lids, sis caderneres (Carduelis carduelis), un verdum (Carduelis chloris) i un pinsà (Fringilla coelebs).

Aquesta pràctica il·legal pot generar beneficis als ocellaires si es té en compte que un espècimen d’aquest tipus d’ocells pot arribar a tenir un preu de mercat força elevat Els ocells comissats van ser immediatament dipositats en un centre de recuperació de fauna salvatge.

Cal recordar que per la tinença d'ocells fringíl·lids, com la cadernera, el verdum o el pinsà comú, a Catalunya està condicionada a l’obtenció d’una autorització nominal emesa des del Departament competent i que cap cas està permesa la seva compravenda.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra