Detenen a Cornellà un fugitiu buscat a l'Equador per presumpte assassinat

Imprimeix

L’acusen de matar un menor d’onze anys d’un tret al cap el març del 2002

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a un fugitiu buscat a l'Equador per l'assassinat d'un menor d'onze anys per un tret. L'arrestat tenia interessada una Ordre Internacional de Detenció per a Extradició emesa per les autoritats equatorianes i va ser localitzat en el municipi Cornellà de Llobregat, concretament als voltants del seu domicili on s'ocultava.

L'operació es va posar en marxa després de tenir coneixement, a través dels canals de cooperació policial internacional, que les autoritats equatorianes havien emès una notificació vermella d'Interpol per a la localització i detenció d'un fugitiu buscat per assassinat.

Els fets que van motivar aquesta reclamació van ocórrer el dia 21 de març del 2002 a la província del Guayas, a l'Equador. Segons les autoritats equatorianes el buscat va interceptar a dos menors d'onze i vuit anys d'edat als qui acusava de ser lladres. Posteriorment, fent ús d'una arma de foc, va propinar un tret a l'altura del parietal esquerre al menor d'onze anys d'edat, qui va morir a causa de les ferides produïdes per l'impacte.

policia nacional

Els investigadors van comprovar la vigència de la reclamació internacional i li van assignar màxima prioritat a causa de l'extrema gravetat dels fets comesos, a la perillositat del buscat i a la propensió a l'evasió segons referenciava la notificació vermella d'Interpol. Amb les primeres perquisicions, els agents van advertir que diverses persones del seu nucli familiar residien en la província de Barcelona, per la qual cosa es van desplaçar immediatament a aquesta localitat on van començar les recerques per a donar amb el parador del fugitiu.

Gràcies als resultats d'un dispositiu de diversos dies de durada, els agents van situar el domicili del fugitiu on romania amagat en la localitat de Cornellà de Llobregat (Barcelona). Finalment l'operació va concloure amb la detenció del buscat en els voltants del seu habitatge. El detingut es troba a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional a l'espera de ser extradit.

Redacció / Foto-Vídeo: Policia Nacional