La Policia Nacional deté a tres ‘mules’ a l’Aeroport del Prat

Imprimeix

Havien ingerit 399 glans d'haixix, més d'un quilo d'haixix cadascun, que intentaven introduir en territori nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a tres persones en l'Aeroport Josep Tarradellas de Barcelona-El Prat, quan intentaven introduir droga a Espanya, amagada en el seu organisme. En els tres casos van resultar detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

FOTO 1 bona

El primer d'ells viatjava en un vol procedent de Tànger (Marroc), dels considerats calents, per tractar-se d'una de les rutes utilitzades pels narcotraficants per a introduir droga mitjançant l'ús de mules. Va ser identificat en la zona d'arribades internacionals de la terminal T-1, en mostrar una actitud excessivament nerviosa i no poder justificar congruentment, el motiu del seu viatge, sent resident en la localitat de Vilanova i la Geltrú. Després de ser traslladat al servei de radiologia de l'aeroport es va poder comprovar que a l'interior del seu organisme ocultava nombrosos cossos estranys susceptibles de contenir substàncies estupefaents, per la qual cosa va ser traslladat a l'hospital de referència perquè els expulsés. Finalment van ser localitzats 127 cilindres perfectament envasats i precintats que contenien el que va resultar ser, després de la corresponent prova reactiva, haixix, que va llançar un pes total aproximat de 1.396 grams.

2017052417263197081

Amb el mateix modus operandi van ser interceptat altres passatgers amb 48 hores de diferència entre ells, resultant ser tots dos residents a Múrcia. D'igual manera que l'anterior cas, la seva actitud esquiva i dubitativa, va fer sospitar als actuants. Després dels mateixos tràmits i comprovar que portaven en el seu organisme el que aparentava ser droga van ser conduïts al centre mèdic corresponent perquè es desprengués de la droga.

En el primer dels casos, un home, se li van aprehendre 100 embolcalls de petites dimensions que també contenien haixix i que van pesar 1.106 grams. En el segon, una dona a la qual se li van aprehendre 172 paquets amb droga que va llançar un pes aproximat de 1.872 grams.

Redacció / Fotos: Policia Nacional