Un caçador abat "per error" un poni al Parc del Garraf

A prop hi havia gent passejant que va presenciar els fets

Un caçador va abatre per error, segons l'autor del tret, dissabte passat un poni de la raça pottoka, alliberat per la Fundació Miranda, en una zona del Parc del Garraf on hi havia persones passejant que van presenciar els fets, segons ha denunciat l’entitat.

La fundació, dedicada al rescat i recuperació de cavalls, ha explicat en un comunicat que el caçador, que estava participant en una batuda de senglars, va disparar al poni davant “la mirada horroritzada” d'un grup de persones que passejava per la zona, i ha denunciat que es posés en risc la seguretat dels excursionistes.

Captura de pantalla 2021 02 23 a las 5.21.28

“El caçador atribueix el fet a un error per part seva, però el cas és que el tret es va produir a deu metres de la carretera, amb persones a prop i en un lloc amb bona visibilitat”, ha assenyalat l'entitat, que ha remarcat que “costa d'entendre que es pugui confondre un èquid amb un senglar” en aquestes circumstàncies.

Eu0CM8 XEAAYJHL

La fundació no ha volgut carregar contra el col·lectiu de caçadors, amb qui ha assegurat que ha conviscut en pau durant els quatre anys que fa que els seus cavalls són al parc, però ha demanat a les autoritats que es regulin aquest tipus d'activitats per poder passejar i dur a terme els seus projectes amb els animals sense riscos.

Sobre aquest tema, l'entitat ha fet una crida a entitats, ONG i associacions animalistes, excursionistes i esportives, per reclamar “un canvi en les normatives per a la convivència pacífica en el medi natural.”

Captura de pantalla 2021 02 23 a las 5.21.11

Cal recorcdar que el Parc del Garraf és un espai d’interès natural de 12.376 hectàrees gestionat per l’Àrea d’Espai Naturals de la Diputació de Barcelona. El parc està repartit entre els termes municipals d’Avinyonet del Penedès, Begues, Castelldefels, Gavà, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.  

Redacció / Fotos: Fundació Miranda

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix