Presó per cometre robatoris en domicilis a Esparreguera i Collbató

L’arrestat, que accedia als domicilis amb els residents a l’interior dormint, es va enfrontar a alguna de les víctimes i va arribar a mostrar un ganivet de grans dimensions i una arma de foc

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el diumenge 24 de gener, un home, de 20 anys i veí d’Esparreguera, com a presumpte autor de setze delictes de robatori amb força a interior de domicili i set robatoris amb violència i intimidació, tres robatoris a interior de vehicle i un delicte d’apropiació indeguda.

La investigació es va iniciar a finals del mes de desembre quan els investigadors van tenir coneixement d’un seguit de robatoris amb força a domicilis i algun d’ells amb violència, sempre en horari nocturn, tots ells al municipi d’Esparraguera. Així mateix, en aquestes mateixes dates, un home havia comés tres robatoris amb violència i intimidació amb l’objectiu d’endur-se les pertinences i els vehicles de les seves víctimes quan aquestes anaven o sortien de treballar al municipi. Els investigadors van comprovar que el modus operandi, la descripció de l’autor i l’objectiu principal que recercava en tots els robatoris eren els mateixos, motiu pel qual van establir la hipòtesi que l’autor es tractava de la mateixa persona i que residia al municipi d’Esparreguera.

BIG 498015909013021 02

L’autor dels fets, entre la 1 i les 6 de la matinada, accedia a l’interior dels domicilis trencant el vidre d’una finestra i no mostrava cap inconvenient en què els residents es trobessin a l’interior dormint. Fins i tot, es va enfrontar a alguna de les víctimes, física i verbalment, arribant a exhibir un ganivet de grans dimensions i una arma de foc. El seu objectiu era principalment endur-se joies, telèfons mòbils, diners en efectiu i els vehicles amb claus de les víctimes.

Així mateix, els investigadors van comprovar que els robatoris s’havien tornat cada cop més violents i amb més interacció entre l’autor i la seva víctima, amb la consegüent alarma social de la ciutadania del municipi.

Els agents també van comprovar que l’autor dels robatoris va arribar a utilitzar, pocs minuts després de cometre un robatori en un domicili amb l’ordinador portàtil sostret a la mà i sense canviar-se de roba, una de les targetes bancàries sostretes per a comprar en un estanc proper.

Realitzades multituds de gestions d’investigació es va poder fer un perfil del presumpte autor dels fets. Efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell amb el suport de membres de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Policia Local d’Esparreguera van dissenyar un dispositiu específic al municipi amb l’objectiu de localitzar i detenir l’autor dels fets delictius.

El 24 de gener, després de cometre el darrer robatori amb força a interior de domicili i aconseguir endur-se un vehicle del seu interior, agents participants en el dispositiu especial van aconseguir localitzar-lo, tot i que el lladre, en veure les dotacions policials va fugir a gran velocitat, posant en risc a la resta de ciutadans fins que finalment va abandonar el vehicle en un camí proper al bosc, al municipi de Collbató, i va fugir del lloc corrents. Al seu interior, els agents van localitzar una arma i un ganivet de grans dimensions. La mateixa matinada, poca estona després, el lladre va cometre quatre robatoris més a cases del municipi de Collbató, un dels fets utilitzant la violència i la intimidació. Finalment, gràcies a l’avís dels veïns, es va iniciar una recerca de la persona pels voltants on, després de resistir-se activament i exhibint un ganivet a les mans, els agents van aconseguir detenir-lo.

BIG 665025609013021 02

Durant l’entrada i registre del domicili del detingut, els agents van localitzar documentació personal d’alguna de les víctimes, aparells d’electrònica, diners en efectiu, claus de diferents vehicles i una motxilla preparada amb elements per cometre robatoris amb força a interior de domicili. La majoria dels objectes recuperats provenien dels robatoris comesos a la localitat d’Esparreguera i de la resta d’objectes s’ha pogut comprovar que el detingut va cometre diversos robatoris amb força a autocaravanes a la mateixa població. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
98

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix