Els propietaris del gos mort per un caçador a Torrelles volen “justícia”

Imprimeix

Diuen que el tret va ser a menys de sis metres, la zona privada no estava vallada ni ben senyalitzada, i desmenteixen que els agents policials van intentar salvar la mascota perquè quan van arribar ja no tenia vida

La mort d’un gos el passat dissabte a Torrelles de Llobregat per un caçador està aixecant una gran polèmica a les xarxes socials, al municipi que es va produir l’incident violent i a Sant Vicenç dels Horts, residència dels propietaris de la mascota. Una vegada coneguda la versió dels fets que va oferir l’Ajuntament de Torrelles, els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals, i que es va reproduir al nostre digital, podem conèixer ara la versió dels propietaris de la mascota després de posar-se en contacte amb la nostra publicació.

IMG 20210126 WA0025

Sandra Fernández ha lamentat molt la mort del seu gos, ja que era “un més de la família” i el qualifica d’”assassinat”. La propietària considera que “la zona de caça no estava vallada ni ben senyalitzada -eren petits i difícils de visualitzar- perquè el camí era de dos sentits i un no estava senyalitzat. A més, el tret va ser a menys de sis metres per la qual cosa el caçador estava en disposició de veure l’animal i, segons he pogut saber, un caçador està en l’obligació de no disparar fins que no veu clarament la seva peça. Em diuen que estava ajupit al seu cotxe i encara la batuda no havia començat. Fins i tot després de disparar va dir que ho sentia molt i que no hi havia res a fer”. Fernández confirma que té l’informe del veterinari que certifica la distància del tret. “Volem que es faci justícia”, afirma.

Captura de pantalla 2021 01 26 a las 12.35.42

També ha volgut puntualitzar que “no és veritat que els agents van intentar salvar el gos, perquè quan van arribar, uns quaranta minuts després del succés, ja era mort”. D’altra banda, s’ha estimat no pronunciar-se sobre l’agressió al caçador i s’ha limitat a dir que “ja decidirà el jutge.”

Espai privat

D’altra banda, la zona on es va produir els fets és privada encara que acostumen a transitar moltes persones que volen gaudir de la natura. “És lamentable que tant la Generalitat com l’Ajuntament de Torrelles no facin res al respecte en un espai molt concorregut i que podia haver estat una persona la que ara estigués morta” -diu Fernández- que ha sentenciat dient “estem mobilitzant-nos per denunciar la mort del meu gos, però també fent campanya per intentar canviar la legislació actual.”

Redacció / Fotos: Agents Rurals (Arxiu)-Arxiu-SF