Detenen a Castelldefels un violador d’una anciana de 84 anys

Imprimeix

Figurava en la llista Most Wanted d'Europol com un dels agressors sexuals més buscats a Europa

La Policia Nacional ha detingut a Castelldefels un fugitiu francès de 48 anys d'edat, un dels criminals més buscats a Europa, sobre qui pesava una ordre d'arrest i entrega per violar el 2009 una anciana de 84 anys. El detingut, François D.P., figurava en la llista Most Wanted d'Europol com un dels agressors sexuals més buscats a Europa i ha estat arrestat a Castelldefels gràcies a la coordinació operativa entre les policies de França i Espanya, a través de la xarxa Enfast, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

El fugitiu arrestat està acusat de violar el 2009 a Saint-Genest-Lerpt (França) una anciana de 84 anys d'edat, a la qual va apropar amb el seu vehicle fins a casa seva, on li va demanar una beguda i, una vegada a l'interior, la va agredir sexualment, fets pels quals el 2016 va ser condemnat a deu anys de presó.

El Tribunal de Gran Instància de Saint-Étienne va emetre una ordre europea de detenció i entrega sobre l'arrestat, François D.P., de 48 anys d'edat, per un delicte de violació, després de fugar-se de França en ser condemnat el 2016 per la violació. L'home no va poder ser identificat com a autor de la violació fins al 2012, gràcies al seu ADN, arran de la seva detenció per un delicte de violència conjugal.

Segons la nota, l'àgil contacte entre les policies espanyola i francesa ha permès que la localització i detenció del sospitós s'hagi produït en el mateix dia en què el contacte francès a la xarxa Enfast ha comunicat de forma urgent que tenia indicis que apuntaven a la seva presència a Espanya. Després d'analitzar la informació de forma exhaustiva, els investigadors de la Policia Nacional han situat el fugitiu a la localitat de Castelldefels, on ha estat detingut, moment en què portava un document d'identitat italià fals amb el qual tractava d'ocultar-se a Espanya.

Condecoració

D’altra banda, la Unijepol, l'associació nacional dels caps i comandaments de les policies locals espanyoles que treballa pel prestigi i la millora de la seguretat local, ha atorgat la Medalla al Mèrit amb Distintiu Blanc a dos policies locals de Castelldefels.

 noticies txt 15171 not fotografia

El jurat ha valorat la tasca de César Valero i Antonio Molina en un operatiu que es va saldar amb un detingut que transportava 300 kg d’haixix i va fugir de forma temerària.

Redacció / Fotos: Policia Nacional-Aj. Castelldefels