Denuncien deu passatgers per intentar sortir d’Espanya amb una PCR falsa

Imprimeix

Es tracta de la primera ocasió que aquesta falsificació es detecta en un grup a l’aeroport pratenc

Els Mossos d'Esquadra van detectar deu passatgers que intentaven sortir d'Espanya des de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat en un vol a Abu Dhabi amb una PCR falsificada, de manera que els van denunciar i van obrir una investigació per esbrinar si hi ha alguna organització darrere d'aquesta pràctica il·legal. Es tracta de la primera ocasió que aquesta falsificació es detecta en un grup a l’aeroport pratenc, ja que fins al moment s'havien denunciat tres casos de persones en vols diferents.

Els deu denunciats, tots ells d'origen pakistanès, van ser descoberts ahir a la instal·lació aeroportuària, amb la PCR falsificada, intentant embarcar, sense èxit, cap a Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs Units. La policia autonòmica ha indicat que va ser l'operadora del vol, la qual s'encarrega de la comprovació ordinària de la documentació, qui va sospitar d'aquestes deu PCR en comprovar que hi havia algunes irregularitats.

rapid test

Després de comprovar amb els laboratoris que els resultats de les PCR dels documents dels deu passatgers eren falsos, els Mossos d'Esquadra els han denunciat per un delicte de falsificació i han obert una investigació per esbrinar qui està darrere d'aquestes falsificacions i si pot haver-hi més casos semblants.

Mossos ha precisat que en els vols que arriben als aeroports catalans és el Ministeri de Sanitat qui s'encarrega de les comprovacions sobre l'autenticitat de les PCR, i que si es detecta alguna irregularitat es posa en coneixement de la policia.

Redacció / Fotos: Arxiu