Greus incidents en el desmantellament de plantacions de marihuana al Prat

Una cinquantena de veïns del barri San Cosme es van enfrontar als Mossos d’Esquadra increpant-los i llençant pedres

Segons informa l’ACN, el desmantellament de tres plantacions de marihuana al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat va acabar la nit del 17 i matinada del 18 de desembre amb greus enfrontaments d'uns 50 veïns contra els Mossos d'Esquadra, a qui van increpar i llençar pedres. Durant les incidents també van bolcar diversos contenidors, van fer malbé mobiliari urbà, van construir una barricada al carrer Onze de Setembre que impedia la circulació del trànsit de vehicles, van llançar pedres a autobusos i van incendiar un cotxe. Els veïns exigien la reposició de la llum que havia estat tallada dels seus domicilis per la companya elèctrica. No va haver-hi cap ferit.

L'origen dels aldarulls, segons ha pogut saber La Premsa del Baix, rau en la intervenció que dimecres va fer una companyia elèctrica per evitar fraus en el subministrament. Els operaris, en coordinació amb els Mossos, van haver de desconnectar un total de noranta-tres connexions fraudulentes (tres escales completes) presumptament destinades al cultiu de droga. L'endemà dijous, una altra connexió irregular va provocar un incendi en un pis del carrer Riu Anoia, en el qual es va descobrir una plantació de marihuana. Fruit d’aquest incident, la policia va desmantellar altres dues plantacions en habitatges propers.

Captura de pantalla 2020 12 18 a las 17.17.26

L'operatiu al barri va enervar els veïns, que aquest dijous a la nit es van enfrontar a la policia. Si bé inicialment eren un grup d'unes vint persones, la situació va acabar aplegant mig centenar de veïns que recriminaven als Mossos la seva actuació. Els concentrats van llençar pedres contra els agents i, posteriorment, contra la comissaria, alhora que van bolcar contenidors de la brossa al mig del carrer. Davant l'exaltació dels protestants, la policia va activar la unitat d'ordre públic ARRO. Poca estona després, els manifestants van aturar l'activitat. Ara els Mossos i la Policia Local del Prat investiguen els fets per identificar els autors dels disturbis. Fins al moment no hi ha cap detingut, segons fonts policials.

Redacció / Fotos-Vídeo: Xarxes Socials

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix