Detenen tres homes com a responsables d'un homicidi a Sant Andreu

Imprimeix

Els tres arrestats, l’administrador, el soci de l’empresa i l’intermediari que aconseguia treballadors, van negar en un primer moment conèixer el seu treballador que tenien treballant sense contracte

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dilluns 30 de novembre, tres homes de nacionalitats espanyola i georgiana, d’edats compreses entre els 33 i els 44 anys i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi imprudent i un delicte contra els drets dels treballadors.

La investigació es va iniciar el 18 de novembre quan els investigadors van tenir coneixement de la caiguda mortal d’un home, des del sostre d’una nau industrial, a Sant Andreu de la Barca. Els agents van aconseguir identificar l’home, de nacionalitat russa, tot i la nul·la col·laboració per part dels testimonis de l’accident, que van negar que fos treballador de l’empresa i que no el coneixien de res. Els agents van esbrinar que, en aquells moments, una empresa de construcció subcontractada, amb seu a Esplugues de Llobregat, estava realitzant els treballs de reparació del sostre de la nau industrial, tot i que, en un primer moment, els seus responsables van negar conèixer la víctima.

EnxiYW0WEA8J13h

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir esbrinar que la persona finada treballava de forma ocasional i en diferents obres que li facilitava un compatriota, que en el moment dels fets es trobava al lloc i que va negar coneixe’l. Així mateix els investigadors van esbrinar que l’home estava treballant, sense contracte, en aquell moment per a l’empresa subcontractada i estava realitzant la reparació del sostre de la nau, sense cap element de seguretat exigits a les normes de prevenció de riscos laborals si es realitzen treballs en alçada. L’administrador únic i el soci de l’empresa de construcció havien ofert treball a la víctima sense satisfer les obligacions exigides per la legislació específica en l’àmbit laboral.

EoAFg80W8AERqco

El finat vivia en una habitació de lloguer a Barcelona que compartia amb un fill menor d’edat. Els investigadors van contactar amb la seva dona, que en el moment dels fets es trobava a Rússia, per comunicar-li l’accident del seu marit, també van gestionar la tutela temporal del menor d’edat localitzant a una cosina del finat que es va fer càrrec temporalment del menor fins que va poder viatjar a Rússia amb la seva mare.

Finalment, davant les evidencies, els investigadors van detenir els tres homes. De totes les gestions realitzades es va informar puntualment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals. Els tres arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra