Recuperen a Gavà 89 monedes i 21 anells de l’època romana

Imprimeix

Segons la Guàrdia Civil les peces espoliades, de gran valor històric, provenien d'un jaciment arqueològic de la província de Barcelona i eren ofertes per un veí de Castelldefels per internet

El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Barcelona ha recuperat en Gavà un total de 89 monedes i 21 anells romans i ha procedit a la recerca d'una persona de nacionalitat espanyola, com a presumpta autora d'un delicte d'espoli, encobriment i contraban.

FOTO

Dins de les activitats de control que tenen com a objecte la protecció del Patrimoni Històric Espanyol, els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Barcelona, en el marc de l'operació “PANDORA”, van investigar a una persona que intentava comercialitzar, a través d'un portal d'internet, monedes i anells romans. L'actuació va començar quan els agents van descobrir que aquesta persona tenia en la seva poder monedes i anells que podien pertànyer a l'època romana i que tractava de vendre utilitzant un conegut portal de compravenda d'objectes per a col·leccionistes en Internet. Es va iniciar llavors una laboriosa recerca que va permetre, en un primer estadi, identificar plenament al venedor per a, en una segona fase localitzar les monedes i els anells i verificar tant el seu origen com la seva autenticitat amb la finalitat de determinar si provenien de l'espoli d'un jaciment arqueològic.

Guardia Civil 3

Posteriorment es va verificar l'origen d'aquestes, realitzant les autoritats de Cultura una anàlisi pericial inicial del qual es va desprendre que les monedes eren autèntiques, podent constatar-se a més que pertanyien a l'època romana. A la persona investigada, un home de 47 anys d'edat i veí de Castelldefels, se li imputa la presumpta comissió d'un delicte d'espoli, encobriment i contraban. Les peces intervingudes es troben a la disposició de l'autoritat judicial, distribuïdes en els museus d'Art i d'Arqueologia de Catalunya.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil