Presó per a dos autors d’un robatori en un domicili a Sant Boi

Imprimeix

Els arrestats, amb un total de 53 antecedents de la mateixa tipologia delictiva, van causar un greu malestar veïnal així com un clima d’inseguretat al municipi

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat ciutadana de la comissaria de Sant Boi de Llobregat van detenir, el diumenge 15 de novembre, dos homes, de 31 i 34 anys i veïns del municipi baixllobregatí, com a presumptes autors d’un delicte de robatori en força a un domicili de Sant Boi de Llobregat.

Em8BR3fXMAAuy15

Els fets van succeir el mateix dia quan els agents van tenir coneixement del robatori amb força a una casa, formada per dues plantes i un terrat,  a Sant Boi de Llobregat. La víctima del robatori s’havia amagat a una de les habitacions mentre dos homes remenaven les estances. Immediatament els agents es van adreçar al lloc i van localitzar dos homes, amagats al terrat. Els lladres, en veure als agents, van intentar fugir del lloc per les teulades annexes però finalment, els agents els van detenir en el pati d’una casa propera. Tots dos detinguts havien estat denunciats, només unes hores abans, per ocupar un local al mateix municipi.

Cal esmentar que els arrestats, amb 14 i 39 antecedents anteriors, van ser relacionats, gràcies al treball conjunt dels agents de la comissaria de Sant Boi de Llobregat i de la Policia Local de municipi, en només quatre mesos, en vuit il·lícits penals de la mateixa tipologia delictiva, amb el conseqüent malestar veïnal i creant un clima d’inseguretat  al municipi.

Eme1xBtWMAE5Kwm

El 12 de novembre, els agents van detenir els dos homes, gràcies a la descripció facilitada pels testimonis, pocs minuts després de cometre un robatori amb força interior de vehicle. El 10 de novembre van ser detinguts com a presumptes autor d’un delicte de robatori amb violència a una botiga d’alimentació del municipi. Els lladres havien amenaçar la treballadora de l’establiment amb un matxet. El mateix dia els investigadors van aconseguir relacionar-los amb un robatori amb força en un establiment de restauració, de matinada, al municipi. El 31 d’octubre, de matinada a la via pública, els agents van observar que un home, en veure la dotació policial, va llençar un objecte sota els vehicles. Els agents van comprovar que l’objecte era un trencavidres i van aconseguir comprovar que l’home havia intentat, sense èxit, accedir a un local proper amb la intenció de cometre un robatori. Així mateix, durant l’escorcoll, van localitzar un telèfon mòbil que constava sostret uns dies abans. Davant les evidències, els agents van denunciar l’home com a presumpte autor d’una temptativa de robatori i un delicte de receptació. La matinada del 16 d’octubre, els agents van localitzar un maletí, a la via pública,  amb un ordinador portàtil al seu interior i dos homes, amagats entre els vehicles, molt a prop. Tot i que en un primer moment no van trobar cap indici de la procedència dels objectes ni si podien derivar d’un il·lícit penal, els investigadors van aconseguir, a posteriori, comprovar que provenien d’un robatori interior de vehicle a Cornellà de Llobregat, motiu pel qual van ser denunciats com a presumptes autors d’un delicte d’apropiació indeguda. El 29 d’octubre, els agents conjuntament amb agents de la Policia Local de Sant Boi van localitzar un dels homes, amagat entre vehicles estacionats i intentant, de matinada, trencar una caixa enregistradora a la via pública. Posteriorment, els agents van aconseguir relacionar-ho amb un robatori amb força a una braseria del municipi, violentada només uns minuts abans. El 5 de setembre, un dels homes va ser denunciat per al·legar dades falses, quan va ser aturat per cometre una infracció de trànsit al Prat de Llobregat. El 18 d’agost, agents de la comissaria de Sant Boi de Llobregat conjuntament agents de la Policia Local del municipi van identificar  els dos homes per cometre un robatori amb força a un domicili i amenaçar el seu propietari.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra