Dos detinguts a Sant Vicenç dels Horts per tràfic de marihuana

Imprimeix

Formaven part d’un entramat criminal dedicat al cultiu i tràfic d’aquesta droga que distribuïa la droga amb vehicles llogats

El dispositiu policial de Mossos d’Esquadra -amb l’Agència tributària i Guàrdia Urbana de Barcelona- contra el tràfic de marihuana que s'ha desplegat aquest dimarts al matí a Barcelona (Barcelonès), el Vendrell (Baix Penedès), Sant Vicenç dels Horts i Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) ha finalitzat amb una desena de detinguts entre els quals hi ha dos al municipi baixllobregatí. Tots ells formaven part d'una organització criminal dedicada al tràfic d'aquesta droga. Les detencions s'han produït en el marc d'un operatiu conjunt entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona i el servei de vigilància duanera de l'Agència Tributària. En el transcurs del dispositiu s'han fet vuit entrades i escorcolls (tres a Sant Vicenç dels Horts). S'han intervingut més de 4.000 plantes, diners, estris per la manipulació de la droga i dues armes de foc reals i una detonadora. 

La investigació es va iniciar el mes d’octubre passat, quan la Guàrdia Urbana de Barcelona va detectar que en una nau industrial del districte de Sants-Montjuïc hi hauria instal·lada una plantació de marihuana. Posteriorment, els investigadors van tenir coneixement que agents de l’Agència Tributària ja estaven investigant els fets des del mes de novembre de l’any 2019, motiu pel qual es va crear un equip conjunt dels tres cossos. Fruit de les indagacions policials, els investigadors van constatar que a la nau hi havia una plantació de marihuana, la qual estava controlada per una organització integrada per una desena de persones, de nacionalitat espanyola, dedicades al cultiu indoor de marihuana i a la seva venda i distribució. Dins l’organització cadascuna de les persones tenia assignat un rol i unes tasques concretes per tal de distribuir la droga. A més els agents van constatar que l’organització disposava d’altres cultius indoor repartits en diferents punts del territori, i que per traslladar les plantes un cop recollides feien servir furgonetes llogades.

EnBiRajWEAAkcUn

Fruit de la investigació, els agents van constatar que a la principal nau investigada, al districte de Sants- Montjuïc, el corrent elèctric registrat per la companyia elèctrica era extremadament alt, la qual cosa va fer pensar que la plantació podria estar a punt de ser recollida per tal d’iniciar-se la seva distribució. En aquest sentit, es calcula que les factures mensuals de la llum eren desmesurades arribant a ser de milers d’euros.

BIG 772131014111720 02

A més, la investigació es va precipitar després de detectar-se unes filtracions d’aigua en pisos de diversos veïns i comprovar que la canonada del gas estava molt propera a la del cablejat elèctric, la qual cosa accentuava el risc que es produís un incident greu.

A primera hora d’aquest matí, s’ha iniciat el dispositiu policial amb vuit entrades tal com us hem avançat a la nostra publicació aquest matí. Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra