Desallotjament d’un bloc ocupat il·legalment a Esplugues

Imprimeix

Els Serveis Socials de l’Ajuntament han facilitat a les famílies amb menors un allotjament temporal

Un dispositiu policial format per agents de Mossos d’Esquadra i la Policia Local d’Esplugues ha desallotjat avui dijous 24 de setembre l’edifici del carrer Lleialtat, número 27, on actualment vivia de forma il·legal un grup d’entre 25 i 30 persones que l’havien ocupat des de fa uns tres anys. Els Serveis Socials municipals han facilitat a les famílies amb menors un allotjament temporal.

Eirbpe7XcAIGlap

Els tràmits per sol·licitar l’autorització judicial de desocupació dels pisos els va iniciar l’actual llogater de la finca d’obra nova, que estava pendent d’acabar de construir. L’ordre judicial ha arribat després de nombroses queixes veïnals al barri de Can Clota, que han estat ateses per l’Ajuntament i de diverses actuacions policials per part de Mossos i Policia Local, així com també atencions dels Serveis Socials municipals. El primer tinent d’Alcaldia, Eduard Sanz, s’ha reunit cinc vegades amb veïns afectats des del maig del 2018.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, afirma que “després de molts mesos de gestions, s’ha desallotjat aquest bloc”. I afegeix que conscients de les infinites molèsties que ha causat aquesta ocupació, hem treballat sense descans, amb els veïns més immediatament afectats, per tornar la tranquil·litat al barri. Desgraciadament, els ajuntaments no comptem amb competències per solucionar de forma ràpida i directa l’ocupació il·legal d’habitatges. Fins que no es produeixin els canvis necessaris, emprarem totes les eines al nostre abast per evitar que aquests problemes s’eternitzin.”

EirbphZXgAEi1Sw

EirbpfgWAAIJdF8

A finals d’octubre del 2017, la Policia Local va començar a tenir informació d’intrusions en la finca. Des de llavors s’han produït diferents actuacions policials:

- Diverses intervencions per defraudació de subministrament d’aigua en la finca, així com abastiment d’aigua potable de manera irregular proveint-se d’aigua des de les fonts públiques properes, motiu pel qual s’han tramitat diverses denúncies per infracció a l’ordenança de civisme i convivència (OCC).

- Nombrosos requeriments per vulneracions de les normes de convivència amb ocasió de molèsties veïnals per sorolls per música a alt volum, crits, cops, generadors de llum funcionant de nit, lladrucs de gossos... Sempre que s’han pogut constatar els fets i identificar l’autor, s’ha tramitat la corresponent denúncia per infracció a l’OCC, tot i que sovint ha estat molt complicat arribar a determinar l’autoria de les molèsties en no permetre els ocupants l’accés a la finca.

- Durant l’estat d’alarma per la COVID-19, ha estat un lloc d’atenció prioritària per garantir el compliment de les mesures de restricció en funció de les diferents fases. S’han tramitat diverses actes d’incompliment contra persones identificades com a usurpadors de la finca.

D’altra banda, els Serveis Socials municipals han realitzat les següents actuacions en el darrer any per atendre les persones que viuen a l’edifici: nou relacionades amb l’alimentació, una relacionada amb beques de menjador, una altra amb l’escolarització de menors, una més amb higiene personal (bolquers per a un menor), quatre d’assessorament a les famílies, vuit coordinacions amb altres recursos per temes, per exemple, d’absentisme...

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues de Llobregat-Google Maps