Presó per a vuit persones pel cultiu de marihuana en una nau al Prat

Imprimeix

Els investigadors calculen que el valor de la plantació és d’uns 1.418.000 euros en el mercat negre i que en fluid elèctric van defraudar uns 288.000 euros

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del Prat de Llobregat han detingut vuit homes d’entre 28 i 51 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric al municipi baixllobregat. Les detencions es van fer en l’entrada en una nau industrial de grans dimensions el dijous passat. També van comissar 622 kg de marihuana, concretament 212 kilograms en cabdells i unes 1.100 plantes. Els investigadors calculen que el valor de la plantació és d’uns 1.418.000 euros en el mercat negre i que en fluid elèctric van defraudar uns 288.000 euros. El jutge instructor va decretar l’ingrés a presó dels vuit arrestats, que no tenien antecedents.

La gran nau industrial, sense cap activitat aparent, tenia un gran nombre d’aparells d’aire condicionat al seu interior. Els investigadors van detectar que, gràcies a tècnics de la companyia elèctrica E-Distribución, hi havia una instal·lació clandestina connectada directament a la xarxa de distribució amb un alt consum propi d’un cultiu clandestí de marihuana d’aquestes característiques. La instal·lació clandestina suposava un risc elèctric amb possibles conseqüències com un incendi.

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra