Desmantellades sis plantacions de marihuana al Prat de Llobregat

Imprimeix

Estaven ubicades al mateix bloc on un clar familiar havia ocupat onze dels quinze pisos

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat conjuntament amb la Policia Local del Prat de Llobregat van detenir, el dijous 9 de juliol, quatre homes, veïns del municipi, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

P1190474

La investigació es va iniciar el mes de març quan els agents van rebre informació relacionada amb l’existència de plantacions indoor de marihuana en l’interior de pisos ocupats en un mateix immoble i gestionats per un mateix clan familiar.  Gràcies a les investigacions dutes a terme entre tots dos cossos policials es va aconseguir ubicar amb detall els sis pisos on es tenia indicis que podien haver plantacions de marihuana.

Finalment, el 09 de juliol, la intervenció policial, tutelada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 en funcions de guàrdia, va permetre l’entrada en els sis pisos del total d’onze ocupats en el mateix immoble. Cal destacar la participació en les entrades dels operaris de la comercialitzadora elèctrica, fet que permet constatar el delicte de defraudació de fluid elèctric.

P1190392

Resultat de l’entrada i escorcoll es va detenir quatre persones com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, en la seva vessant de tràfic de substàncies estupefaents, de defraudació de fluid elèctric, entrada en habitatge aliè i un d’ells per una Ordre pendent de detenció i ingrés a presó.

Segons una valoració de la plantació en el moment de la intervenció policial, aquesta podria tenir un valor en el mercat il·legal de 158.844 euros. En relació a la defraudació elèctrica, la companyia subministradora valora en un total de 46.781 euros, el consum realitzat de manera fraudulenta, a més d’assegurar que l’estat de la xarxa elèctrica tenia un perill d’incendi molt elevat, per la quantitat de carrega elèctrica suportada i les deficiències de la manipulació de la línia per poder connectar els pisos ocupats.

P1190473

Els delictes considerats “menors” com l’ocupació d’immobles i la defraudació de fluid elèctric, esdevenen els pilars imprescindibles per aquest tipus d’activitat delictiva (les plantacions Indoor de marihuana), i com en aquest cas propicien que els veïns legals hagin de marxar dels seus domicilis pel mobbing al que es veuen sotmesos.

A la citada finca, onze dels quinze habitatges havien estat ocupats per un mateix clan familiar, per poder utilitzar molts dels pisos per a ubicar plantacions de marihuana. Alguns dels antics inquilins es van veure forçats a abandonar els seus domiciliïs per les confrontacions contínues i les pressions sotmeses.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs, menys el que tenia pendent l’ingrés a presó, a la que es va donar compliment.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra