Intervenen a l’aeroport uns 300.000 euros en l'equipatge d'un passatger

Imprimeix

L’home, d’origen alemany, no va declarar els diners a la Duana i estaven agrupats en bitllets de 50, 20 i 10 euros

Dissabte passat 29 de maig, la Guàrdia Civil, en coordinació amb l'Agència Tributària, van intervenir en l'Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, 299.390 euros en l'equipatge de mà d'un ciutadà d'origen alemany, de 22 anys d'edat, que pretenia entrar a Espanya en un vol procedent de Dusseldorf (Alemanya) xense declarar-los.

L 5b150de70e177 Guardia civil el prat edfe

Agents del Servei Fiscal de la Guàrdia Civil, que presten servei la duana de la T1 de l'aeroport, en el procés de visionat i tractament d'equipatges van detectar la possible presència de diners a l'interior de la maleta d'un passatger que es disposava a entrar a Espanya. En realitzar-se la inspecció física de la maleta, els agents van descobrir que a l'interior el passatger transportava 300.390 euros.

El ciutadà alemany, propietari de la maleta, no havia declarat els diners en les Oficines de Duanes o en els llocs habilitats per l'Administració Duanera tal com és preceptiu fer-ho quan es viatja entre diferents països de la Unió Europea amb quantitats iguals o superiors a 10.000 euros.

guardia civil aeroport efe

El Tècnic de la duana de l'Agència Tributària va instruir l'acta per la presumpta comissió d'una infracció administrativa a la Llei de Prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme. Els diners van ser ingressats en el compte d'una entitat bancària determinada per a aquestes intervencions a la disposició de la Secretària de la Comissió de la Prevenció del Blanqueig de capitals.

Del total dels diners descoberts, a l'home li van ser lliurats 1.000 euros, en concepte de mínima supervivència, d'acord amb la normativa vigent.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil-Hosteltur