Detenen un home per incitar a l’odi contra una professora de filosofia

Imprimeix

Segons la Policia Nacional col·laborava en una ràdio local de Cornellà de Llobregat amb gran seguiment entre la comunitat marroquina resident a Catalunya

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Esplugues de Llobregat un home com a presumpte autor dels delictes de provocació a l'odi, violència o discriminació i contra la integritat moral. L'arrestat col·labora en una emissora de ràdio local que emet des de la localitat de Cornellà de Llobregat a través de l’FM i d'internet en una cadena que emet dariya (àrab marroquí) i amb gran seguiment entre la comunitat marroquina establerta a Catalunya.

EX57SWXWoAE19K3

Denúncia a les xarxes socials

La recerca es va iniciar arran de la comunicació efectuada per una dona a través del compte oficial @policia en la qual es feia ressò d'una emissió d'un vídeo a través de les xarxes socials de l'emissora, en el qual s'abocaven greus acusacions i vexacions contra una professora de filosofia que resideix i exerceix al Marroc. L'arrestat criticava l'actitud d'aquesta professora per haver sortit en xarxes socials fumant i bevent una copa de vi i haver faltat al respecte al Profeta.

EYjL272X0Ac3bPx

Al llarg de la seva intervenció en el programa radiofònic va proclamar una llarga sèrie d'insults i vexacions contra la referida professora arribant fins i tot a insinuar que si visqués en altres països de tall més radical li podrien tallar el cap pels seus fets o manifestacions.

Activista 

Per les recerques dutes a terme s'ha tingut coneixement que la víctima s'ha distingit recentment per les seves idees polítiques progressistes i crítiques contra la religió islàmica més radical. És activista d'una associació pro drets humans i ferma defensora dels drets de la dona. Els fets es van iniciar arran de la publicació en els seus perfils de xarxes socials de fotografies en les quals apareixia prenent alcohol i manifestant-se contrària a determinats costums tradicionals islàmiques sobre la dona. Aquest fet li va implicar nombroses crítiques per part de determinats sectors de la societat marroquina, i fins i tot li va implicar problemes laborals. Per tal motiu el centre docent on treballava li va relegar del seu lloc de treball a un altre menor, al·legant haver trobat fotografies immorals en els seus perfils. D'aquests fets es va fer ressò la premsa marroquina l'any 2014.

Detenció 

Segons fonts, policials, després de posar els fets en coneixement de la Fiscalia Especial contra els delictes d'odi de Barcelona, i activar-se la recerca es va aconseguir localitzar als responsables de l'emissora, així com identificar i localitzar al detingut, que es troba en llibertat amb càrrecs a l'espera de la seva citació per part del Jutjat competent. Així mateix, li ha estat incoat expedient administratiu d'expulsió, en aplicació de la vigent Llei d'Estrangeria, en trobar-se en situació irregular al nostre país.

Aclariment

La Ràdio Cornellà ha desmentit a la nostra publicació que l’autor dels fets col·laborés a l’emissora municipal. La seva directora, Mireia Navarro, ha explicat que “aquest home mai ha col·laborat o treballat a la nostra ràdio i, per tant, no el coneixem.”

Redacció / Fotos Policia Nacional (Arxiu)