Assassinen a ganivetades una dona a Esplugues de Llobregat

Imprimeix

Els agents han trobat el cos de la víctima al seu domicili i han enxampat el presumpte autor a Badalona

Els Mossos d'Esquadra investiguen des de primera hora d'aquest dissabte al matí la mort violenta d'una dona, veïna de Viladecans de 51 anys, a Esplugues de Llobregat. La policia ha rebut un avís a les set del matí i quan els agents s'han desplaçat al lloc han trobat el cadàver de la víctima estès al seu domicili i amb símptomes evidents de violència. Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, la víctima i el seu presumpte botxí s’han barallat i ell, amb una arma blanca, ha atacat la jove, que ha mort a la mateixa habitació.

foto 3655402 44 1600x800

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos investiga ara els fets i podria ser un nou cas de violència masclista. Els fets han tingut lloc al barri de Can Vidalet d'aquest municipi baixllobregatí.

Captura de pantalla 2020 05 30 a las 16.11.23

Enxampen el presumpte autor

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Badalona la parella de la dona trobada morta aquest dissabte. L'avís s'ha donat a les 7 del matí i des de llavors el cos ha iniciat la recerca del principal sospitós del crim, que havia fugit i que ha estat enxampat finalment a Badalona. D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat d'un antecedent de violència masclista a la parella l'any passat. En aquell cas la dona no va voler denunciar-ho i la causa es va arxivar. Es tracta del segon episodi de violència masclista ocorregut a Esplugues aquest any, i el tercer des del 2016.

Condemna dels dos ajuntaments

Els ajuntaments d’Esplugues i Viladecans han emès una nota de premsa condemnant enèrgicament l’assassinat aquest matí d’una veïna de Viladecans a mans presumptament de la seva parella al domicili d’Esplugues on residien. 

Els dos ajuntaments volen mostrar el seu condol a familiars i amistats de la víctima, i fan una crida a tota la societat per abordar amb determinació les causes d’aquesta xacra, que continua formant part, massa sovint, de la realitat quotidiana del país.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha manifestat que “és inacceptable que continuïn produint-se aquests crims tan execrables. Alguna cosa falla a la nostra societat quan persisteix la violència envers les dones només pel fet de ser dones”. L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha condemnat el fet recordant que Viladecans va ser colpejada per l'assassinat de dues dones l'any passat: "La violència masclista és una xacra social i, en aquests temps de pandèmia i d'augment de convivència en les llars, cal extremar l'atenció per part de tothom."

El consistori d’Esplugues té previst fer un minut de silenci per condemnar els fets aquesta tarda a les 19h davant l’Ajuntament, i convida la ciutadania que se sumi al minut de silenci des del lloc on es trobi perquè expressi el seu rebuig a aquest nou assassinat masclista. D’aquesta manera, s’adapta l’acte de condemna a aquest crim masclista a les normes de seguretat de l’actual estat d’alarma pel que fa a convocatòries i concentracions públiques.

L’Ajuntament de Viladecans, a travès dels portaveus de tots els grups polítics municipals, ha cridat la ciutadania a expressar el seu rebuig a aquest assassinat i a qualsevol violència masclista amb un minut de silenci, avui, a les 19 hores, als balcons de Viladecans.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra-El Món