Quatre detinguts a Vallirana per cultivar marihuana en dues cases

Imprimeix

Es van decomissar un total de 787 plantes i el valor de la defraudació de fluid elèctric és de 24.000 euros

La Policia Nacional i la Policia Local de Vallirana han desmantellat dues plantacions interiors de marihuana, que s’ocultaven en dos habitatges del municipi baixllobregatí. El passat mes de març es va dur a terme un operatiu policial fruit del qual es va aconseguir detenir quatre persones com a presumptes autors dels delictes de delicte tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Aquestes persones, segons el desenvolupament de la investigació, serien els màxims responsables del cultiu, preparació i distribució de la marihuana que conreaven a l’interior de dos habitatges. En els escorcolls dels habitatges es van decomissar un total de 787 plantes en diferents fases de desenvolupament, així com 11 quilos de marihuana seca, preparada per a la seva distribució i venda.

La investigació va començar gràcies a la informació facilitada a través del portal web de col·laboració ciutadana www.policia.es, a través de la qual es poden donar a conèixer uns fets o situacions que poguessin donar inici a investigacions sobre fets presumptament delictius i relacionats amb el tràfic d’estupefaents, de forma totalment confidencial. En aquest cas la informació apuntava que en dos habitatges unifamiliars situats al mateix carrer de Vallirana s’estaria realitzat algun tipus d’activitat relacionada amb el tràfic d’estupefaents.

UIVYMF2NE5AXPPNPGSH6OYRO2M

Després de diferents indagacions, els investigadors van poder corroborar que en els domicilis sotmesos a vigilància s’estava registrant un consum elèctric no d’acord amb la normalitat i que s’estaria duent a terme de forma il·lícita en haver-se connectat a la xarxa de manera fraudulenta sense passar pel comptador habilitat. Un habitatge com a planter i magatzem i l’altre dedicat al cultiu intensiu.

El primer immoble registrat comptava amb quatre estances diferenciades segons l’estat de creixement, en què es duia a terme el cultiu maximitzant el creixement de les plantes de marihuana i on se’n van decomissar un total de 787. El segon habitatge era utilitzat com a magatzem de la droga que es trobava a punt per a la seva comercialització, així com d’assecador i planter de plantes mare, a l’espera del seu òptim creixement per passar a l’altre immoble i al seu interior van ser localitzats 11 quilos de marihuana seca.

Vint-i-quatre mil euros

Tots dos domicilis estaven enganxats de forma il·legal a la presa general de la llum, amb el consegüent risc de sobrecàrrega que comporta, tenint en compte l’existència d’habitatges confrontants i de la precarietat de la instal·lació, i s’estima que el frau generat superaria els 12.000 euros per habitatge.

Redacció / Fotos: Policia Nacional