Recuperen coloms esportius sostrets en municipis del Baix Llobregat

Imprimeix

Aquests tipus d’ocells es fan servir per fer competicions de diferents tipus amb un gran nombre de seguidors i una federació específica

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Metropolitana Nord van recuperar, el passat 4 de maig, vint-i-set coloms esportius que es trobaven en un colomar il·legal situat al terrat d'un edifici del barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet.

La investigació es va iniciar pocs dies abans quan es va rebre informació sobre la instal·lació d'un colomar il·legal al terrat d'un edifici del carrer Sant Ernest de Santa Coloma de Gramenet, amb les corresponents molèsties pels veïns de l'edifici. La tarda del 4 de maig es va realitzar una inspecció en aquest terrat i es van trobar una sèrie de gàbies plenes de coloms esportius custodiades per diverses persones alienes a l'edifici.

f97fc506 82d9 4e83 980b 09ba64dc5570

Davant la situació, se'ls va denunciar per no respectar el confinament i es van intervenir preventivament els coloms per tal d'aclarir la seva procedència. Gestions posteriors van permetre demostrar que havien estat sostrets mesos abans en diferents municipis de l'àrea metropolitana, entre ells Cornellà del Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Montcada i Reixac.

La investigació continua oberta

Aquests tipus de coloms es fan servir per fer competicions de diferents tipus amb un gran nombre de seguidors i una federació específica. Es caracteritzen per estar pintats d'uns colors llampants i vistosos amb la finalitat que els competidors els identifiquin fàcilment. Els millors exemplars d'aquests coloms poden arribar a tenir un valor econòmic de fins a 20.000 euros.

0bfbdbe5 b8ff 4804 ae2d 1ab67d432619

Les aus han estat lliurades a la Federació Catalana de Coloms Esportius que serà l'encarregada de trobar els propietaris gràcies a les anelles identificatives.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra