La fiscalia es querella contra un tuitaire de Sant Andreu de la Barca

L'home va publicar un vídeo fals contra els mena amb unes imatges de la Xina i va dir que eren una agressió a Canet

La fiscalia de Barcelona ha presentat una querella per delictes d'odi contra un tuitaire de Sant Andreu de la Barca que va publicar un vídeo fals sobre una suposada agressió i violació d'un mena a una dona a Canet de Mar l'estiu passat. La imatge era en realitat d'una agressió a la Xina, però el tuitaire la va vincular directament a una agressió succeïda a la població maresmenca per reiterar els seus insults i rebuig als immigrants en general, i especialment els musulmans. Segons informa l’ACN, la DGAIA va denunciar el cas al ministeri públic, que va encarregar la investigació als Mossos d'Esquadra. Aquesta és la segona querella de la fiscalia de Barcelona per un vídeo fals contra els mena en poques setmanes.

El 10 de juliol de l'any passat la DGAIA va denunciar davant la Fiscalia de Barcelona la difusió a través del compte de Twitter @CastigadorBruce un vídeo, replicat per altres dos comptes, amb expressions i imatges que podrien suposar una promoció, afavoriment o incitació a la violència, l'odi, l'hostilitat o la discriminació contra els mena, o una lesió a la seva dignitat. Una setmana després, el fiscal de delictes d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, va encarregar a la unitat d'investigació de radicalismes a la xarxa, de la Comissaria d'Informació dels Mossos, que descobrís l'autor del vídeo. El desembre passat els Mossos van aportar el resultat de la investigació, que concloïa que un dels perfils era de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i uns altres eren d'Almeria i Múrcia, i es va remetre els dos casos cap allà.

tuitaire sab

En el cas de Sant Andreu de la Barca, @CastigadorBruce, "mogut per la seva animadversió i profund rebuig als immigrants d'origen marroquí i entre ells al seu sector més vulnerable com són els mena", va publicar, la nit de l'1 de juliol un tuit on es veia un vídeo amb una agressió i deia que era d'un mena marroquí de Canet de Mar, "a aquests que els donarem la pagueta fins als 23 anys, els nens de 'Pedrito Piscinas'. Per cert, després, per a més INRI, la viola, aquests energúmens i aquestes manades de marroquins no sortiran als mitjans". El vídeo durava 45 segons i va ser visualitzat 21.900 cops, mentre que el missatge va ser retuitejat 19 cops, va tenir 13 aprovacions i 93 comentaris.

Fets

En les imatges es pot veure un home agredint brutalment una dona, donant-li 15 cops de puny al cap, seguits de set puntades de peu també al cap, que l'acaben deixant inconscient. Seguidament l'intenta abaixar els pantalons i finalment acaba agafant-la pels cabells i arrossegant-la per terra fins que desapareix del camp visual de la càmera de seguretat que va gravar els fets. La gravació és del 22 de juny i correspon amb una agressió que va passar a la Xina, les imatges de la qual va ser difosa per les autoritats xineses per identificar l'autor mitjançant la col·laboració ciutadana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix