Detenten els autors d'una extorsió a Sant Andreu de la Barca

Imprimeix

Els autors, que s'havien gastat els diners en clubs d'oci nocturn, restaurants i bars, eren veïns de la víctima des de feia anys i coneixedors que aquesta era una persona amb discapacitat intel·lectual

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de nacionalitat espanyola, de 45 i 48 anys i veïns de Sant Andreu de la Barca, com a presumptes autors d'una extorsió.

La investigació es va iniciar a començaments del mes d'octubre, quan investigadors de la comissaria de Martorell van tenir coneixement d'una extorsió a un veí de Sant Andreu de la Barca. Els policies van comprovar que la víctima, amb una discapacitat cognitiva i client d'una entitat bancària, havia extret en diverses ocasions, des del mes de juny i des de diverses poblacions, quantitats compreses entre els 4.000 i els 5.000 euros, i que li havia fet entrega d'aquests diners a una altra persona. Els agents van esbrinar que la quantitat total de diners sostrets superava els 100.000 euros.

sab discapacitat mossos

Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van aconseguir identificar dos dels autors de l'extorsió, dos veïns de la víctima des de feia anys i coneixedors de la seva discapacitat, que s'aprofitaven de la seva confiança per enganyar-lo i extorsionar-lo per a que fes els reintegraments a l'entitat bancària i els hi donés els diners. A més, els investigadors van aconseguir esbrinar que els autors de l'extorsió s'havien gastat els diners principalment en clubs d'oci nocturn, restaurants i bars.

El 27 de gener, els agents van detenir dues de les persones investigades com a presumptes autors d'una extorsió al mateix municipi de Sant Andreu de la Barca. Els arrestats, amb un antecedent anterior, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra