Greus incidents entre aficionats abans del partit Espanyol-Athletic

Els carrers del barri Riera de Cornellà va ser un autèntic camp de batalla que es va saldar amb 5 persones detingues i 36 identificades pels Mossos d’Esquadra

Aficionats radicals de l’RCD Espanyol i de l’Athletic de Bllbao van protagonitzar ahir al migdia uns lamentables i greus incidents als voltants de l’RCDE Stadium de Cornellà-El Prat abans de l’inici del partit que van jugar els dos equips de Primera Divisió. La baralla va tenir lloc principalment al carrer Sant Jeroni i es va utilitzar mobiliari urbà, cadires i taules de bars de la zona. Uns incidents que va caldre l’actuació dels Mossos d’Esquadra. La policia va acabar detenint 5 persones i van identificant un total de 36 persones.

Captura de pantalla 2020 01 26 a las 1.06.19

Captura de pantalla 2020 01 26 a las 1.09.14

Captura de pantalla 2020 01 26 a las 1.11.14

Condemna de l’Ajuntament de Cornellà

En relació amb els fets ocorreguts ahir al migdia, l’Ajuntament de Cornellà va voler condemnar en un comunicat els actes violents que van succeir i estudia personar-se com acusació a la causa contra els cinc detinguts.

  • En primer lloc, lamentem que s'hagin produït aquests fets, condemnem els actes violents que s'han generat entre grups minoritaris radicals d'aficionats dels dos equips. Volem expressar el nostre rebuig a qualsevol mena de violència en els partits de futbol i en qualsevol àmbit. També denunciem els crits racistes contra el jugador del Bilbao, Williams. Els camps de futbol i la rivalitat entre equips no justifica cap mena d'expressió ni conducta d'odi ni violència.
  • Volem expressar la màxima confiança en l'actuació policial i el nostre suport als agents que han actuat, així com reconèixer el treball conjunt que porten sempre a terme la Guàrdia Urbana amb el cos dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat i la convivència al municipi en general, i en concret en les jornades de futbol. No obstant creiem que s'han de revisar alguns dels protocols d'actuació, per evitar contundentment aquestes situacions.
  • L'Ajuntament estudia personar-se com acusació en la causa contra els 5 detinguts pels Mossos com incitadors dels aldarulls i autors de vandalisme, alteració de la convivència i agressions físiques.
  • Considerem que es tracta d'un fet aïllat i volem transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania que en cap cas afecta la convivència ni posa en risc la normalitat de la ciutat.
  • Per finalitzar, recordar que l'esport és una eina molt potent per fomentar la cohesió social, la cultura del treball en equip i l'esforç i hàbits de vida saludable i són aquests valors els que han de potenciar els clubs de futbol professional. S'ha de lluitar entre tots per combatre la violència, l'odi i el racisme en els camps de futbol.

Captura de pantalla 2020 01 26 a las 1.10.58

Resposta de l’entitat blanc-i-blava

D’altra banda, l’RCD Espanyol va mostrar en un comunicat oficial la seva condemna pels crits racistes cap al jugador de l’Athletic de Bilbao, Iñaki Wiliiams, durant el partit. També va condemnar els actes de violència succeïts abans del partit i va mostrar la seva solidaritat davant un soci ferit, encara que ho va fer a Twitter.

Redacció / Fotos: Julen Bergantiños-Estel

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix