Les platges baixllobregatines pateixen la tempesta Glòria

Han estat les afectacions més importants de com a mínim els últims vint anys

Les platges baixllobregatines han patit a causa de la tempesta Gloria les afectacions més importants "dels últims 20 o 30 anys". Així ho ha afirmat aquest dimecres el cap del servei de Platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Dani Palacios, que ha indicat que l'onatge ha arribat als passeigs marítims de pràcticament tots els municipis d'aquesta àrea, inscrita entre Castelldefels i Montgat (Maresme). Segons les primeres valoracions, els danys superaran els 250.000 euros només en equipaments i mobiliari de les platges, sense tenir en compte, per tant, la restitució de la sorra o els desperfectes en instal·lacions elèctriques o als passeigs marítims.

Les platges ja no seran les mateixes després del temporal. Palacios ha advertit que ja es trobaven, abans del Gloria, "bastant dèbils" pel dèficit estructural de sorra que pateixen i ha constatat que les afectacions són cada vegada "més grans" davant de temporals també cada vegada més forts.

gava platja 2

Gavà

elprat platja 1

El Prat de Llobregat

A la nostra comarca, la platja de Castelldefels ha quedat completament inundada; la zona de dunes, malmesa i la majoria d'equipaments i mobiliari s'han vist desplaçats. Al nord de Gavà, les afectacions han estat "importants" per l'erosió i també es registren danys a les dutxes i als equipaments, així com a Viladecans i al Prat de Llobregat. Per exemple, al nord del Prat, a Can Camins, s'ha perdut molta sorra i tota la pedra de les esculleres ha quedat a la vista.

castelldefels paltja 1

castelldefels platja 3

Castelldefels

Pla urgent

Palacios ha assenyalat que és necessari un pla urgent entre administracions davant de la regressió de les platges. El cap del servei de l'AMB ha explicat que, després dels temporals, la platja recupera només una part de la sorra que ha perdut de forma natural. "Hi ha un dèficit estructural de sorra, que no arriba al mar perquè hi ha embassaments, el terreny està urbanitzat i tenim ports de tot tipus. Tot això fa que les platges no es puguin recuperar. La natura no té capacitat per regenerar-se perquè no li deixem fer-ho", ha lamentat. A més, les platges ja havien patit els efectes de temporals fa poc, com els del 5 i el 20 de desembre, i aquesta acumulació fa que "cada vegada estiguin més delicades" davant del proper. Segons un estudi que va presentar l'AMB el desembre passat, el litoral metropolità ha perdut en cinc anys prop de 500.000 m3 de sorra en volum. L'AMB i els ajuntaments metropolitans van reclamar ja aleshores solucions estables per evitar aquesta regressió. Després del Gloria, encara hi haurà menys platja.

Redacció / Fotos: Ajuntaments

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix