El temporal Glòria ja afecta el Baix Llobregat

Protecció Civil demana extremar la precaució els propers dies pel vent, neu, fort onatge i pluja

La llevantada ja és aquí. El fort temporal de pluja, neu, vent i mar ja s'ha instal·la al Baix Llobregat i l'episodi s'allargarà fins almenys el proper dijous al matí. Al Principat s’han activat els plans NeuCat i VentCat. Protecció Civil de la Generalitat demana especial prudència davant l’arribada d’un fort temporal de vent, neu, pluja i onatge molt important que afectarà Catalunya des d’avui fins dijous al matí. Els primers episodis de successos ja ha passant al llarg del territori on han hagut d'intervenir els Bombers de la Generalitat. A conseqüència des de la conselleria de l'Interior s'ha supès totes les activitats a l’aire lliure al medi natural a les comarques de les demarcacions de Girona, Barcelona i Catalunya Central.

Castelldefels vent

Castelldefels

vallirana vent

Vallirana

palleja vent

Pallejà

De la previsió meteorològica cal destacar la possibilitat que demà a primera hora nevi a molt baixa cota a les comarques del litoral i prelitoral, especialment a les comarques del nord-est, tot i que no s’esperen gruixos importants a aquesta primera hora.

A partir del migdia la cota de neu pujarà però s’intensificarà la nevada amb gruixos acumulats molt importants fins dimarts, especialment en comarques de Catalunya Central i l’interior de Girona. Més endavant, també es preveu pluja sostinguda que pot acumular al voltant de 100 l/m2 en 24 hores tant dimarts com dimecres, que pot implicar una acumulació superior als 200 l/m2 en 48 hores en tot l’episodi al nord-est, amb crescudes de cabals dels rius de tot el litoral i prelitoral en general.

elprat vent

El Prat de Llobregat

gava vent

Gavà

També hi ha un fort temporal marítim amb onades que poden superar els cin metres tocant la sorra i que poden arribar fins i tot a set metres. A més, avui i demà hi haurà temporal de vent important, molt fort i sostingut, especialment a la franja litoral i prelitoral, sobretot a les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’episodi viurà l’acumulació de diversos fenòmens adversos, segons ha previst el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a la reunió del Comitè Tècnic dels plans NEUCAT, VENTCAT i INUNCAT, que Protecció Civil de la Generalitat ha activat les darreres hores, per les nevades previstes, fortes ventades, acumulació de pluja durant dies i fort onatge previstos. Aquest front s’emmarca en el fenomen meteorològic advers anomenat Glòria que afecta part de l’Estat, especialment la franja mediterrània i les Illes Balears.

santboi vent

Sant Boi de Llobregat

Pel que fa al temporal marítim, tant dilluns com especialment dimarts i dimecres hi haurà onades de fins a cinc metres que en alguns casos poden superar els set metres en tota la costa. Amb onatge fort serà difícil que en alguns casos els rius aboquin l’aigua precipitada al mar. També convé tenir present el fort vent de llevant i Gregal que afectarà sobretot dilluns tota la costa litoral i prelitoral, tot i que es farà notar a tot Catalunya amb valors alts sostinguts.

Tancament d’escoles

A causa del temporal Glòria algunes escoles i instituts del país han tancat aquest matí i també s’ha suspès una ruta escolar. És el cas de l’Escola Montserrat de Cornellà de Llobregat, amb 150 alumnes afectats.

Redacció / Fotos: Ajuntaments/Particulars

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix