Castellers i Diables de Cornellà denuncien amenaces i insults racistes

Imprimeix

Membres i simpatitzants de VOX acusen un membre de les dues entitats culturals d’agredir un home en una concentració convocada per la formació d’extrema dreta davant l’Ajuntament diumenge passat

Durant la concentració convocada per VOX Cornellà sota el lema ‘España existe”, el passat diumenge 12 de gener davant de l’Ajuntament, es van produir diversos incidents. El més greu va ser una agressió a un home de 81 anys al nas i prop d’un ull quan anava a participar en l’acte organitzat pel partit d’ultradreta. José Medina va increpar a diverses persones que es manifestaven en contra dels concentrats i una d’elles li va donar un cop de puny, segons fonts policials. El succés va passar en un carrer proper al lloc de l’acte polític.

concentraci vox 2

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, es van produir moments de tensió entre una trentena de membres i simpatitzants de VOX i al voltant d’un centenar de persones que participaven en una contramanifestació antifeixista. Va haver-hi insults i llançament d’ous obligant als Mossos d’Esquadra a realitzar un cordó de seguretat per separar les dues parts i evitar així enfrontaments més greus.

medina

Segons explica l’exlegionari, l’agredit, no va poder identificar l’autor o els autors encara que, en un vídeo publicat a les xarxes socials, indica que “van ser dues o tres persones”. VOX Cornellà es va afanyar a denunciar aquesta acció violenta a través del seu Twitter acusant dels fets als “intolerants separatistes”. A més, Medina es va haver de traslladar a un centre mèdic per curar-se de les ferides i, posteriorment, va presentar una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del mateix municipi.

Des de les hores un membre dels Castellers i Diables de Cornellà, ha estat rebent amenaces, insults racistes i xenòfobs “per part de membres i simpatitzants d’algunes formacions polítiques d’extrema dreta que l’acusen de provocar l’agressió”, segons expliquen els comunicats publicats per les dues entitats culturals a les xarxes socials amb l’objectiu de donar-li suport. Les entitats culturals cornellanenques manifesten que “hi ha proves que demostren que no va tenir res a veure”  i condemnen “la persecució digital que està patint”. A més, denuncien “les falses acusacions que està rebent de les quals s’alimenten els grups d’ultradreta per nodrir el seu discurs d’odi.”

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a la nostra publicació que l’agressor -ha presentat denúncia per amenaces- i l’agredit van ser identificats en el moment dels fets.

Redacció / Fotos: CDR Cornellà-VOX Cornellà