Esplugues decreta tres dies de dol pel doble homicidi

Centenars de persones han fet una concentració silenciosa de rebuig a les portes de l'Ajuntament

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha decretat tres dies de dol oficial per la mort aquest dilluns d’una dona i la seva filla de tres anys presumptament a mans del seu marit i pare. Les banderes de l'Ajuntament estan a mig pal en senyal de dol i la ciutadania ha omplert la plaça davant la Casa Consistorial com a mostra de rebuig de l'assassinat on s’ha realitzat cinc minuts de silenci.

ENmNDWlU8AU9ySV concentracio

ENmLPb2U0AEptP4 banderes

Com ha avançat aquest matí La Premsa del Baix, el crim ha tingut lloc aquesta matinada en un pis del carrer mestre Joan Corrales de la localitat. Centenars de persones s’han concertat a les portes de l’Ajuntament per fer cinc minuts de silenci i donar suport als familiars de la víctima.

1578306611321

miembros de los serviciones funerarios trasladan los cadaveres

A més, l’alcaldessa ha convocat un ple extraordinari per aquest dimarts (18.30h) per aprovar una declaració de rebuig. Pilar Díaz ha “condemnat enèrgicament” el doble crim i ha dit que Esplugues està avui “terriblement de dol”.

ENmLPcAU0AItSc2 pialrdiaz

Condemna del Govern

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha condemnat els feminicidis d’una dona i la seva filla que han tingut lloc aquest matí a Esplugues de Llobregat. Demà, a les 12 del migdia, es faran minuts de silenci en senyal de dol davant les seus de l’Institut Català de les Dones arreu del territori.

BUDÓ

Davant d’aquests fets, la consellera del Departament de la Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat “el ferm compromís de tot el Govern  per a erradicar totes les violències masclistes i continuar amb el treball coordinat per a la prevenció, la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles”. Budó ha recordat que "cal ser ferm contra qualsevol mostra de violència masclista que detectem en el nostre entorn. Hom en el seu àmbit d'influència pot ser agent i lluitar-hi en contra. Només si avancem vers la igualtat efectiva de dones i homes avançarem en l'erradicació de les violències masclistes."

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-Generalitat de Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix