Presó per a dos homes per 10 robatoris en domicilis de Castelldefels i Gavà

Imprimeix

Se’ls va detenir poc després de cometre un robatori en un pis de Castelldefels i es va recuperar part dels objectes sostrets en aquest assalt

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Gavà, conjuntament amb la Policia Local de Castelldefels, van detenir el passat 10 de desembre, dos homes, de 21 i 24 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, amb data d'entrada del passaport a Espanya molt recent, com a presumptes autors de deu robatoris amb força en domicilis de Castelldefels, Gavà i Barcelona.

Els fets van succeir el mateix dia quan una dotació policial, que formava part d’un dispositiu de prevenció de robatoris amb força a l’interior de domicilis de Castelldefels, va rebre l’avís per una alarma positiva en un pis del sector nord de la ciutat. Els agents van comprovar que l’habitatge acabava de patir una intrusió, l’interior estava tot regirat i havien sostret diferents objectes de valor. Immediatament, es va muntar un dispositiu policial per tal de localitzar els lladres. Pocs minuts després, una patrulla policial no uniformada va localitzar dos homes, en una zona propera al lloc del robatori, que coincidien plenament amb la descripció dels sospitosos.

EL6Nj9fX0AcM7R8

Durant l‘escorcoll els hi van trobar diners i objectes de valor que acabaven de sostreure en el pis forçat. Per aquest motiu se’ls va detenir com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a domicili.

Antecedents

Posteriorment, gràcies a les imatges enregistrades per càmeres de videovigilància i les gestions d’investigació, es va esbrinar que els detinguts havien participat en nou robatoris amb força més en domicilis de les poblacions de Gavà, Castelldefels i Barcelona, comesos entre la darrera de novembre i la primera de desembre d’enguany.

El modus operandi que utilitzaven els lladres sempre era el mateix: accedien als domicilis mitjançant l’escalament i cal destacar la seva gran agilitat i especialització, ja que en diversos robatoris van arribar a escalar fins a quatre metres per enfilar-se per balconades i finestres, per després forçar les portes d’accés als habitatges.

Els detinguts van passar el divendres 13 de desembre a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció 1 de Gavà, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra