Intervenció policial a Martorell d'un dipòsit d'armes de guerra i municions

La Policia Nacional ha detingut una persona i s'han intervingut 16 armes de foc i cartutxos de diferents calibres

Agents de la Policia Nacional han detingut a Martorell (Barcelona) a un individu de nacionalitat espanyola per la seva presumpta participació en els delictes de dipòsit d'armes de guerra i dipòsit de municions. Així mateix, s'ha realitzat un registre en el domicili de l'arrestat en la citada localitat en el qual s'han confiscat vuit armes curtes i vuit armes llargues -entre elles un fusell d'assalt automàtic-, diversos dispositius silenciadors, visors telescòpics, diferents peces fonamentals, així com peces capaces de transformar armes semiautomàtiques en automàtiques. A més, el detingut posseïa en el seu domicili un taller il·legal per a la modificació, transformació i conversió d'armes legals en il·legals, així com de substància deflagrant.

Foto 2 martorell

Dispositius per a modificar la capacitat de tret

Aquesta operació ha estat possible gràcies a la cooperació policial internacional després de realitzar els agents de la Policia Nacional una exhaustiva anàlisi de diferents informacions procedents d'EUROPOL. La labor investigadora va permetre detectar que el detingut, que és titular de diverses llicències d'armes, havia estat adquirint dispositius per a modificar el sistema de tret, transformant les armes curtes en pistoles metralladores capaces d'efectuar tret a ràfega.

Les perquisicions, efectuades pels responsables del punt de coordinació de la Comissaria General d'Informació per a la prevenció i recerca dels tràfics il·lícits d'armes de foc a Espanya, van constatar que l'adquisició d'aquestes peces es realitzava a través d'Internet, introduint-les en territori nacional de manera subreptícia per mitjà d'enviaments de paqueteria postal. Aquests dispositius possibiliten l'ús d'armes de tir a tir en manera ràfega, podent aconseguir una potència de tret de 1.100 cartutxos per minut.

L'operació s'emmarca en l'estratègia de seguretat de la Unió Europea que considera una prioritat la prevenció i lluita contra el tràfic il·lícit d'armes, les seves peces i components essencials, on la Policia Nacional realitza un incessant esforç per a detectar les possibles vies utilitzades per al tràfic il·legal d'armes de foc i munició, evitant que puguin acabar en mans de persones relacionades amb la delinqüència organitzada i el terrorisme.

La recerca ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Martorell (Barcelona) i realitzada per agents de la Comissaria General d'Informació, en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix