Assassinada una dona per la seva parella al Prat de Llobregat

L’autor de la mort es va lliurar voluntàriament hores després als Mossos d’Esquadra

 

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud han detingut aquest matí un home de 44 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de la mort de la seva parella sentimental al carrer Barcelona del Prat de Llobregat.

img 20190713 115030 patrulla mossos 21751 ktvF U47508255956jHE 1126x636RAC1 Web

Els fets es remunten a les deu del matí quan la Policia Local d’El Prat de Llobregat ha alertat als Mossos d'Esquadra que havien localitzat amb signes de violència el cos sense vida d'una dona al seu domicili. Hores més tard, la parella de la dona s'ha presentat voluntàriament a la comissaria del Prat on ha estat detingut. No hi havia denúncies però la dona rebia atenció jurídica i psicològica municipal i havia estat atesa policialment. La jutgessa ha requerit la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) perquè s’ocupi dels fills de la parella, que són menors.

Captura de pantalla 2019 12 02 a las 15.53.37

La DIC ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort. L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha decretat tres dies de dol i convoca una concentració aquest dilluns a les 19 h a la plaça de la Vila.

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DEL PRAT

L'Ajuntament del Prat, en nom de la ciutat, manifesta el seu condol i condemna l'assassinat de Y.S. al Prat de Llobregat, presumptament a mans del seu marit. Les dones i homes del Prat expressem el nostre rebuig a les violències masclistes.

Y.S. ha estat trobada morta amb senyals de violència aquest matí al seu domicili per part de la policia local. El seu marit ha estat detingut. La dona rebia atenció jurídica i psicològica des de l'estiu per part del Servei municipal d'Informació i Atenció a les Dones. També havia estat atesa pels serveis d'Acció Social i pels Mossos d'Esquadra. No hi havia cap denúncia prèvia per violència masclista.

Per manifestar el rebuig a la violència masclista, s'ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila aquest dilluns, 2 de desembre, a les set del vespre.

L'Alcalde, les regidores i els regidors fem saber el ferm compromís de les institucions en la lluita contra aquesta xacra.

Les violències masclistes responen a causes estructurals d'un sistema patriarcal que, històricament, ha generat relacions socials desiguals entre dones i homes, i que segueix provocant discriminacions per raó de gènere en l'actualitat. Aquestes desigualtats es manifesten en l'àmbit domèstic, en les relacions laborals i econòmiques, en l'àmbit institucional i polític i, en general, en totes les esferes de la vida social. La discriminació per raó de gènere es manifesta en totes les edats i afecta tots els grups socials de forma transversal, i es troba en la base de la manifestació més extrema de les violències masclistes: els feminicidis.

Per això, fem una crida al conjunt de la societat, perquè s'impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes. Les lleis i les polítiques públiques també han de contribuir a prevenir la violència masclista i a protegir les dones que en pateixen i han de posar els mitjans i recursos necessaris per protegir-les i perquè puguin recuperar-se i refer les seves vides.

Qualsevol dona que pateixi violència masclista té a la seva disposició el Servei municipal d'Informació i Atenció a les Dones.

Fem una crida a les dones perquè demanin l'ajut necessari davant de qualsevol indici de perill. No hi ha cap circumstància que justifiqui la violència masclista. Totes les dones tenen el dret de viure una vida plena i lliure -com també el tenen els seus fills/filles- sense patir cap tipus de discriminació ni veure's sotmesos a l'opressió i a la violència. A qualsevol dona que pateixi qualsevol mena de violència masclista, l'Ajuntament li vol recordar: La ciutat està i estarà al seu costat.

Recordem l'existència, entre d'altres, dels serveis especialitzats com la línia telefònica gratuïta 900 900 120 i dels serveis municipals d'informació i atenció a les dones, SIAD, que les poden atendre al telèfon 93 379 0050 (extensions 5600 i 5613). Ofereixen assistència psicològica immediata i especialitzada. Amb aquest suport, es pot prevenir la violència masclista, així com contribuir al procés de reparació de les seves conseqüències traumàtiques.

Redacció / Fotos: Arxiu-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix