Enverinament de les colònies controlades de gats a Fontpineda

Imprimeix

L'Ajuntament de Pallejà ha sol·licitat la col·laboració ciutadana per identificar la persona o persones que estan comenten aquests actes delictius

Les voluntàries de l'entitat SOS Maullidos van detectar i denunciat aquesta setmana i denunciat la presència de raticida en els recipients que s’utilitzen per donar menjar i beure a les colònies controlades de gats urbans de Fontpineda. Aquest fet constitueix una greu amenaça per a la convivència, ja que no només pot afectar els gats de carrer, sinó també a gossos, fauna salvatge o fins i tot persones que, de forma involuntària, puguin tenir contacte amb el verí.

img 20191126 wa0000 gats

L'enverinament d'animals no només està prohibit per la Llei catalana de Protecció dels Animals i per l'Ordenança de Tinença d'Animals de Pallejà, sinó que també està inclòs com a delicte en el Codi Penal (article 337), arribant a castigar-se amb penes de presó.

EIMXSb4WoAAA1wX

Crida del consistori

Davant aquests fets, l'Ajuntament sol·licita la col·laboració ciutadana per identificar la persona o persones que estan comenten aquests actes delictius, amb l'objectiu d'actuar de forma contundent i ferma. 

EIMXSb8WoAEfV 2

Així mateix, des del consistori es vol recordar que el manteniment de les colònies de gats urbans és una qüestió de salut pública i que per aquest motiu a Pallejà ja fa més de deu anys que es controlen les colònies esterilitzant els animals, alimentant-los i duent a terme un seguiment sanitari. 

Redacció / Fotos: SOS Maullidos