Seat atura la producció per un incendi a la fàbrica Faurecia d’Abrera

L’empresa està valorant alternatives per conèixer si pot restablir aviat la seva activitat habitual

Un incendi en la planta de Faurecia d’Abrera ha afectat directament a Seat Martorell. L’empresa automobilística s'ha vist obligada a suspendre la producció de les seves tres línies de muntatge en el torn de tarda d'ahir -i també d’avui dijous- a causa de la falta d’estocaje (només disposaven d'estoc per a entre 8 i 10 hores de treball). Seat està valorant alternatives mancant conèixer si la planta pot restablir aviat la seva activitat habitual.

Captura de pantalla 2019 11 21 a las 9.42.02

La planta de Faurecia, a Abrera (Barcelona), s'encarrega de la producció de quadres de comandament per a tots els models que la marca espanyola produeix a Martorell (Seat Eivissa, Seat Arona i Seat Lleó), així com per a l'Audi A1. També fabrica peces dels panells interiors de les portes per als pick-up Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes Clase X de Nissan a Zona Franca. La fàbrica d'Abrera hi treballen més de 300 empleats.

Captura de pantalla 2019 11 21 a las 9.36.15

Els fets

Els Bombers van donar per controlat un incendi que va cremar part de la indústria de peces d'automoció sense causar ferits. Uns 50 treballadors ja havien estat desallotjats amb l’arribada dels efectius dels Bombers de la Generalitat. El foc va cremar totalment una cabina de pintures d'una de les naus, al carrer Progrés. Els Bombers van rebre l'avís a les 23.19 hores i van activar vint-i-dues dotacions.

Captura de pantalla 2019 11 21 a las 10.16.16

Es va donar per controlat a les 3.05 hores. La nau afectada té dues plantes i l'incendi va afectar la planta baixa, una zona diàfana d'uns 3.000 metres quadrats, dividida en dues parts. Les flames van afectar la zona de producció. La compartimentació de la nau va evitar que el foc arribés a les oficines i el magatzem. Les flames estaven totalment desenvolupades i fins i tot va saltar algun focus secundari. Els Bombers van començar fent una tasca defensiva per evitar que es propagués per les naus adjacents.

Redacció / Fotos: Bombers Generalitat-Gooble Maps-CCOO Faurecia

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix