Detenen un cornellanenc per robatoris a gent gran a la sortida del banc

Imprimeix

Aquest tipus de furts es coneixen amb el nom de "cogoteros" i buscaven les víctimes en zones properes a entitats bancàries d'arreu de Catalunya

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell i de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) van detenir, el dimecres 2 d'octubre, dos homes de nacionalitats peruana i xilena, de 58 i 45 anys, i veïns de Cornellà de Llobregat i Barcelona respectivament, com a presumptes autors de sis delictes de furts i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar el mes de setembre quan els investigadors van tenir coneixement d'un grup de persones que es dedicarien a cometre delictes contra el patrimoni i es va crear un equip conjunt de treball amb investigadors de la DIC i de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell. Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van comprovar com quatre persones es reunien diàriament per cometre furts especialitzats, coneguts normalment com a "cogoteros", a persones d'edat avançada.

Captura de pantalla 2019 10 07 a las 16.56.59

Els investigadors van aconseguir acreditar el modus operandi del grup criminal. Un membre del grup recercava per una zona amb entitats bancàries, de qualsevol població del territori català, a la possible víctima i la seguia fins a l'entitat on comprovava el reintegrament que realitzava en efectiu. Aquest donava l'avís a dues dones que feien el seguiment de la víctima fins al seu domicili i aprofitaven qualsevol excusa per accedir al portal i així acompanyar-la fins a l'ascensor, on la distreien amb l'objectiu de cometre el furt. El quart membre del grup les esperava fora, a la via pública, i marxaven del lloc amb un vehicle. Els investigadors van acreditar un total de sis fets delictius comesos per aquest grup delinqüencial, concretament als municipis de Badalona, Barcelona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

Finalment, el matí del 2 d'octubre, l'equip d'investigadors va localitzar a Barcelona dos dels membres del grup criminal, quan acabaven de perpetrar un altre furt a una persona d'edat avançada, i els van detenir.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra