Detenen un cornellanenc per robatoris a gent gran a la sortida del banc

Aquest tipus de furts es coneixen amb el nom de "cogoteros" i buscaven les víctimes en zones properes a entitats bancàries d'arreu de Catalunya

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell i de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) van detenir, el dimecres 2 d'octubre, dos homes de nacionalitats peruana i xilena, de 58 i 45 anys, i veïns de Cornellà de Llobregat i Barcelona respectivament, com a presumptes autors de sis delictes de furts i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar el mes de setembre quan els investigadors van tenir coneixement d'un grup de persones que es dedicarien a cometre delictes contra el patrimoni i es va crear un equip conjunt de treball amb investigadors de la DIC i de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell. Gràcies a les gestions d'investigació, els agents van comprovar com quatre persones es reunien diàriament per cometre furts especialitzats, coneguts normalment com a "cogoteros", a persones d'edat avançada.

Captura de pantalla 2019 10 07 a las 16.56.59

Els investigadors van aconseguir acreditar el modus operandi del grup criminal. Un membre del grup recercava per una zona amb entitats bancàries, de qualsevol població del territori català, a la possible víctima i la seguia fins a l'entitat on comprovava el reintegrament que realitzava en efectiu. Aquest donava l'avís a dues dones que feien el seguiment de la víctima fins al seu domicili i aprofitaven qualsevol excusa per accedir al portal i així acompanyar-la fins a l'ascensor, on la distreien amb l'objectiu de cometre el furt. El quart membre del grup les esperava fora, a la via pública, i marxaven del lloc amb un vehicle. Els investigadors van acreditar un total de sis fets delictius comesos per aquest grup delinqüencial, concretament als municipis de Badalona, Barcelona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

Finalment, el matí del 2 d'octubre, l'equip d'investigadors va localitzar a Barcelona dos dels membres del grup criminal, quan acabaven de perpetrar un altre furt a una persona d'edat avançada, i els van detenir.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix