Desmantellen una plantació de marihuana i detenen quatre veïns santboians

Imprimeix

La plantació indoor, ubicada a la localitat de Santa Oliva (Baix Penedès) disposava d'una gran infraestructura tècnica i estava connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir a Sant Boi de Llobregat, dues dones i dos homes i a l'Hospitalet d’un home, d'edats compreses entre els 23 i els 55 anys, de nacionalitats espanyola i marroquina.

La investigació va començar el passat mes d'abril arran de diverses queixes veïnals. Els mossos van iniciar les indagacions al voltant d'una antiga residència rural situada a Sant Oliva (Baix Penedès). Durant mesos, els investigadors van vigilar la zona i van comprovar que un grup de cinc persones s'encarregaven de la supervisió i el control de les instal·lacions.

191002 NdP124 Plantació Santa Oliva 01

Gràcies a diverses gestions d'investigació, els mossos van saber que l'immoble havia estat convertit en una plantació de marihuana amb un potent sistema de cultiu ubicat en les tres plantes de la casa. A més, també van comprovar que els investigats l'havien connectat il·legalment a la xarxa elèctrica i que els consums que defraudaven eren molt elevats.

Es dona la circumstància que durant una de les vigilàncies a la zona, els investigadors van trobar un manual dels investigats on s'explicava com dur a terme el cultiu professional de marihuana.

191002 NdP124 Plantació Santa Oliva 02

Aquest dijous, amb l'autorització judicial, els mossos van fer l'entrada i escorcoll a la plantació i van poder desmantellar tota la infraestructura. Allà van intervenir prop de 500 plantes d'un metre i mig d'alçada de les quals unes 300 ja es trobaven tallades i assecant-se.

També es va recuperar una dotzena de bosses de la brossa industrials plenes de marihuana i tres bosses amb la substància preparada per a la seva venda. En total, prop de 50 quilograms entre les plantes i les bosses recollides.

Pel que fa a la infraestructura, destacava la inversió econòmica amb més de 50 focus, una quinzena de ventiladors, una desena d'aparells d'aire condicionat o tota la instal·lació elèctrica amb gran quantitat de transformadors i diferencials. Tota aquesta infraestructura anava acompanyada d'un alt grau de professionalitat en el cultiu per part dels investigats. I és que havien establert un sistema rotatori que els permetia tenir diverses plantacions dins de l'immoble en diferents estats de creixement de manera que sempre disposaven d'una plantació preparada per a la recollida.

Un cop feta l'entrada i desmantellada la plantació, un equip d'investigadors de la comissaria del Vendrell es va desplaçar al Baix Llobregat on es van portar a terme les detencions.

Els mossos van poder comprovar que els cinc detinguts ja havien estat relacionats amb delictes contra la salut pública a la zona sud de l'Àrea metropolitana de Barcelona.

Dels cinc detinguts, dos es van deixar en llibertat després de declarar davant la policia i amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits. Els altres tres, una dona i dos homes, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell aquest dissabte i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra