Mor un veí de Cornellà en un accident al Pico Palas d'Osca

Imprimeix

Juan Ruiz, que va rebre l’any 2013 el Premi d’Honor ‘Ciutat de Cornellà’, va estar molt vinculat a la vida social i política del municipi i del barri Almeda

Un excursionista va morir ahir dissabte en un accident a la muntanya de Pico Palas, al terme municipal de Sallent de Gállego (Osca). Es tracta de Juan Ruiz Cantos, de 65 anys i veí de Cornellà de Llobregat. Fonts de la subdelegació del govern espanyol a Osca expliquen que els fets haurien tingut lloc prop de les 13.50 hores. La intervenció dels equips de rescat, però, finalitzaria a les 17 hores de la tarda. En comprovar que l'accident havia tingut lloc en territori espanyol, un helicòpter es va traslladar al pic d'Arriel, on els bombers francesos havien traslladat el seu cos.

Comunicat Ajuntament de Cornellà

“Lamentem profundament la mort del cornellanenc, Juan Ruiz Cantos, en un accident de muntanya aquest cap de setmana, i volem traslladar el seu sincer condol a la seva família i amics en aquests moments tan durs. Ruiz ha estat i seguirà sent un referent a la ciutat pel seu compromís amb Cornellà. La seva vida sempre ha estat lligada a la lluita per la llibertat durant el franquisme i unida a la defensa dels drets veïnals després. Va encapçalar els moviments per reclamar la canalització del Llobregat per evitar inundacions i la lluita per dignificar la vida dels veïns i veïnes d'Almeda que vivien en habitatges afectats per aluminosi. Va ser un home clau en el desenvolupament de projectes socials al barri d'Almeda, on va exercir com a President de l'Associació de Veïns des de mitjans dels anys 90 fins ben entrats en el nou segle. I tot i deixar el càrrec, va continuar implicat amb l'entitat. També va estar involucrat amb la Federació d'Associacions de Veïns de Cornellà (FAVCO) i coordinador durant un temps, de la seva revista, "La Veu del Barris". La seva activitat política i social sempre la va compaginar amb la seva gran afició, l'esport. Excursionista nat i home incansable, va ser un dels impulsors de la Travessa Almeda-Montserrat i el fundador de l'actual Escola de Muntanya i Esports de Natura de Cornellà, a més d'estar sempre disposat a col·laborar amb altres entitats i participar en les activitats de la ciutat. És per la seva implicació amb el municipi que el 2013 va rebre como a reconeixement el Premi d'Honor ‘Ciutat de Cornellà’. "Somos todos beneficiarios de otras generaciones que estuvieron antes que nosotros" son les paraules que ens va dirigir al públic quan va recollir el premi en relació a la situació de crisi econòmica del moment, i ens va encoratjar a "hacer lo mismo para las generaciones futuras". Unes paraules, que avui, prenen més força i que ens comprometem a complir, donant continuïtat a iniciatives socials i esportives que contribueixin a millorar la vida dels nostres veïns i veïnes, del nostre entorn i del nostre futur.”

Des de la Premsa del Baix també volen traslladar el nostre condol a la seva família i amics. Descansi en pau

Redacció / Foto: JRC