Detingut a Viladecans un home que duia 17 anys fugit

Imprimeix
 

Formava part d'un grup de narcotraficants que actuava a Barcelona i Itàlia

Agents de Policia Nacional van detenir a Viladecans a un fugitiu albanès que portava 17 anys fugit. L'arrestat es va escapolir a Itàlia després de, presumptament, disparar amb una arma de foc a dos vigilants de seguretat de la zona d'oci de Maremàgnum, a Barcelona, i ferir greument a un d'ells. A més, el detingut pertanyia a un grup criminal organitzat albanès que es dedicava al tràfic internacional de substàncies estupefaents i que operava a Barcelonai la seva àrea metropolitana, així com en algunes zones d'Itàlia.

Els fets pels quals la Policia Nacional buscava a l'ara detingut es remunten a desembre de 2002. En aquella data, l'escapolit va ser expulsat d'una discoteca de la zona d'oci del Maremàgnum barceloní al costat del seu acompanyant. Tots dos van abandonar el lloc, si bé el detingut va tornar al poc temps proveït d'una arma de foc i, sense mediar paraula, presumptament va realitzar diversos trets contra dos dels vigilants de seguretat i els va ferir, a un d'ells de gravetat per diversos trets en l'abdomen.

Unes dues dècades desaparegut

Després que succeïssin els fets, l'ara detingut va fugir a Itàlia, va adquirir documentació falsa i es va ocultar durant 17 anys residint entre Itàlia i Espanya. Pertanyia a un grup criminal organitzat albanès dedicat al tràfic internacional d'estupefaents que operava a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com en diferents zones d'Itàlia. Gràcies a l'intercanvi d'informació entre la Policia Nacional i la policia italiana, a través de l'Oficina Sirene de tots dos països, els agents van descobrir les diferents identitats utilitzades per l'arrestat i van aconseguir localitzar-ho quan acudia a una festa familiar en el seu domicili de Viladecans. Malgrat les múltiples mesures de seguretat que prenia per a evitar ser interceptat com, per exemple, no sortir del domicili quan es trobava a Espanya, finalment va ser detingut. Sobre ell pesava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) per dues temptatives d'homicidi, tinença il·lícita d'armes i lesions.

Redaccioó / Fotos:Policia Nacional