Detingut per cooperar en una estafa informàtica a una empresa d'Olesa

Imprimeix

L'arrestat, sense antecedents policials, va cedir el seu número de compte perquè els estafadors el posessin en una factura de l'empresa i així rebre els diners d'un client egipci

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació  de la comissaria de Martorell van detenir, el dijous 27 de juny, un home, nascut a Ghana, de 35 anys i veí de Martorell, com a presumpte cooperador necessari d'un delicte d'estafes informàtiques.

La investigació es va iniciar a finals del mes de març, quan el representant d'una empresa d'Olesa de Montserrat va denunciar una estafa amb l'emissió d'unes factures a un client egipci.  L'autor de l'estafa havia utilitzat un enginy informàtic per suplantar el correu corporatiu de l'empresa i, després de diversos correus electrònics, li havien demanat, a aquest client, que realitzés una transferència bancària d'una factura pendent de més d'11.000 euros a un compte bancari, per suposat, diferent al de l'empresa del denunciant. Els investigadors van aconseguir identificar el titular del compte on s'havien transferit els diners, un home de nacionalitat ghanesa i resident al municipi de Martorell.

BIG 701294510080916 03

Els agents van aconseguir acreditar que l'home havia estat un cooperador necessari per dur a terme aquesta modalitat d'estafa informàtica, tan complexa i tècnica i que una altre persona hauria ideat, ja que sense la seva ajuda no es podria haver arribat a finalitzar. L'home havia extret la totalitat dels diners poc temps després de rebre la transferència bancària, per tal de dificultar la seva recuperació. Finalment, els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el presumpte cooperador necessari d'aquesta estafa informàtica. L'arrestat, sense antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra