Declaren culpable d’assassinat l’home que va matar la seva exparella

Imprimeix

El jurat popular no es creu la versió de l'acusat i considera que la va apunyalar per sorpresa i amb múltiples ferides innecessàries i, posteriorment, la va abandonar el cos prop de l’autovia de Castelldefes

El jurat popular ha declarat culpable, per unanimitat, a l’acusat de matar la seva exparella el 1997 a Barcelona i abandonar el cos prop de l’autovia de Castelldefels. El veredicte, llegit ahir dijous a la tarda a l’Audiència de Barcelona, conclou que l’home és culpable d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, i per això la fiscalia i l’acusació particular li demanen 25 anys de presó. Segons els membres del jurat, l’home va apunyalar la dona per sorpresa i aprofitant la seva superioritat física, i li va infligir un gran dolor amb ferides innecessàries, per exemple, a l’ull.

Segons el veredicte, hi ha proves que l’última persona que va veure en vida la dona va ser l’acusat, i que el cadàver va ser trobat, mesos després, vestit amb la mateixa roba d’estar per casa que duia quan es va reunir amb l’acusat. A més, també es considera provat que l’home havia amenaçat anteriorment la víctima. En canvi, no es veu provat que acusat i víctima anessin a una discoteca de la Via Laietana, perquè no existia, ni que la ferida que tenia a la mà l’acusat la nit del crim li fessin uns extorsionadors colombians, com diu ell, sinó que va ser una ferida autoinfligida per una persona dretana, com l’acusat. Altres proves que ha utilitzat el jurat contra l’acusat és que la dona va ser arrossegada fins el lloc on va ser trobada un cop ja morta i per una sola persona.

Captura de pantalla 2019 07 05 a las 7.35.09

Amb tot, vuit dels nou jurats creuen que l’acusat va enganyar la dona la nit dels fets fent-la baixar de casa seva amb la falsa excusa que li volia entregar una documentació i que la va atacar per sorpresa i sense cap possibilitat de defensa per part de la víctima. No ha quedat demostrat, ja que només tres dels nou jurats hi han votat a favor, que l’acusat ataqués per l’esquena a la víctima. Per unanimitat sí que han considerat provat que l’home va aprofitar la seva superioritat física i que era més alt per atacar-la amb algun objecte punxant, evitant que la dona pogués demanar ajuda, i li va causar un patiment molt gran amb lesions innecessàries. El cos va ser localitzat el 6 de maig del 1998, set mesos després, en estat esqueletitzat, en una zona de vegetació propera a l’autovia de Castelldefels, prop del quilòmetre 11 en sentit Castelldefels.

El tribunal popular s’ha mostrat contrari a suspendre la pena o concedir-li l’indult a l’acusat. La fiscalia i l’acusació particular han mantingut les seves peticions màximes de pena, 25 anys de presó, allunyament de la família i indemnitzacions. En canvi, la defensa, que ha anunciat un possible recurs, ha demanat la pena mínima i una responsabilitat civil només per als dos fills de la víctima.

Redacció / Fotos: Arxiu