Desaticulen un grup criminal que estafava en la compravenda de vehicles

Han resultat detingudes 20 persones, algunes de les quals a Cornellà de Llobregat, que haurien consumat un total de 52 estafes en la compra-venda de vehicles, obtenint uns beneficis de més de 155.000€

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han dut a terme l'Operació ‘Arriba’ en la que s'ha desarticulat una organització criminal dedicada a efectuar estafes a través d'internet en la compravenda de vehicles per tot el territori nacional detenint a 20 persones a Barcelona, l ́l'Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Modus operandi

Es tracta d'una organització criminal, perfectament estructurada i jerarquitzada, dedicada a estafes en la compra-venda de vehicles a través d'internet. Aquesta organització realitzava una inserció massiva d'anuncis de venda de vehicles falsos en pàgines web i portals de compra-venda vehicles utilitzant l'engany com mig necessari per a la comissió del fet delictiu.

Captura de pantalla 2019 06 27 a las 11.22.15

Aconseguien despertar l'interès dels compradors en estar els vehicles oferts a un preu inferior al del mercat. Després d'un primer contacte amb aquests s'acordava que el comprador pagués una quantitat de diners en concepte de “paga i senyal” a través de transferències o ingressos en comptes bancaris pertanyents als estafadors. Una vegada fet aquest ingrés, els estafadors no es tornarien a posar en contacte amb els compradors. L'organització criminal hauria obtingut un benefici econòmic de 155.000€.

Les nombroses denúncies rebudes en tot el territori nacional per estafes en la compra-venda de vehicles en el qual es donava el mateix “modus operandi”, va donar lloc la creació al febrer d'un "equip conjunt de recerca" integrat per agents de tots dos cos policials, duent-se a terme la recerca de manera conjunta pel Grup de Fraus per Internet, Secció de Recerques Tecnològiques (UDEF- BPPJ) de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i el Grup de Delinqüència Organitzada Comuna EDOC 2 de la UOPJ de Guàrdia Civil de Barcelona.

Fase d'explotació

Es va desenvolupar en dues fases, la primera es va dur a terme el 5 de març amb la detenció del capitost de l'organització, ciutadà espanyol de 41 anys, que residia en un domicili temporal de la localitat de Barcelona.

Cal destacar la importància d'aquesta detenció a l'ésser una persona amb una intensa activitat delictiva d'estafes en internet, a qui li consten fins a 90 requisitòries judicials, tenint tres en vigor en el moment de la seva detenció. També es va practicar una entrada i registre en el seu domicili on va ser intervinguda nombrosa documentació (agendes, dades bancàries i terminals mòbils).

Captura de pantalla 2019 06 27 a las 11.20.35

Una vegada analitzat tot aquest material es va dur a terme la segona fase de l'explotació de l'operació el mes de maig en la qual es va detenir a la resta d'integrants de l'organització en les localitats de L ́l'Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat, aconseguint-se la xifra de 20 persones detingudes.

En el moment de la desarticulació de l'organització es van comptabilitzar un total de 94 anuncis falsos actius de venda de vehicles que van ser immediatament desactivats.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix