Desarticulen un grup criminal dedicat al cultiu i distribució de droga

Imprimeix

Els cultius indoors de marihuana, un d’ells a Sant Vicenç dels Horts, haurien permès obtenir guanys de més de 185.000 euros a l’organització

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu, tràfic i distribució d’haixix i marihuana.

L’operació ha permès detenir quinze persones, tres de nacionalitat sèrbia, dos d’espanyola, una d’equatoriana, una de peruana, set d’italiana i una de nacionalitat búlgara, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’organització criminal.

ace1e6b2 a9c4 4268 a0c4 7b6baf6fb1e3

La investigació es va iniciar l’octubre de 2018 quan els Mossos van intervenir a la Zona Franca de Barcelona un transport de 22 kg de marihuana. Una dotació policial, mentre realitzava tasques de seguretat ciutadana al districte de Sants-Montjuïc, va detectar que un turisme realitzava maniobres evasives en detectar la seva presència. Els agents van aturar el turisme i van localitzar la droga amagada  al seu interior. Els investigadors van determinar que darrere d’aquest transport de cabdells de marihuana hi havia una organització criminal liderada per dues persones d’origen serbi que s’havien establert al territori català.

Cultiu al Baix Llobregat

L’organització disposava de tres cultius de cànem indoor a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona, el Masnou i un quart que estava en fase d’instal·lació a Lloret de Mar. Amb les collites obtingudes d’aquests cultius l’organització s’abastia de marihuana per traficar-hi i també per distribuir-la al detall des d’una associació cannàbica que havia instal·lat al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

f8c2b2ca 339f 4cb9 a893 f2bd9f8fce7e

El 29 de maig es va establir un operatiu policial que va permetre detenir quinze persones de l’organització i realitzar divuit escorcolls domiciliaris al Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme. El dispositiu també va permetre desmantellar l’associació cannàbica i les quatre plantacions, on es van intervenir un total de 1.479 plantes de cànem en fase final de creixement i 3.683 esqueixos. A més, els agents van intervenir 15 kg de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució,  22 kg d’haixix  i un total de 38.000 euros en metàl·lic. Els policies van fer un estudi de producció de les plantacions que haurien generat als investigats uns guanys econòmics aproximats de 185.184 euros.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 31 de maig i el jutge va decretar presó per un d’ells i llibertat amb càrrecs per la resta. L’operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra