Desarticulat un grup criminal que robaven en establiments de telefonia

Els lladres intimidaven els treballadors amb un ganivet o tornavís i els feien anar al magatzem de la botiga per endur-se el màxim de telèfons mòbils possibles

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 30 de maig dos homes, de 31 i 36 anys i que formaven part d’un grup criminal de quatre integrants especialitzat en els robatoris violents en establiments comercials, preferentment de telefonia mòbil.

b752c74b 3045 439d a794 eafc87db0fb2

La investigació es va iniciar a partir de la detecció per part dels investigadors d’un increment significatiu de robatoris violents en botigues de telefonia mòbil. Els lladres sempre actuaven de la mateixa manera: un o dos individus entraven a l’establiment comercial amb la cara oculta i exhibien una arma blanca, generalment un ganivet de grans dimensions o un tornavís, amb la intenció d’intimidar els empleats de l’establiment. Un cop dins un dels autors amenaçava un treballador perquè l’acompanyés al magatzem i s’enduia tots els terminals de telefonia que podien mentre l’altre lladre s’enduia els diners que hi hagués a la caixa registradora. Aleshores fugien en una motocicleta, prèviament sostreta per, més tard, canviar de vehicle i marxar amb un monovolum d’un cooperador que tenien.

f85dd169 a346 409e aacf cb3ab9c4f38a

Durant la investigació els agents han pogut acreditar que el líder del grup, principalment amb l’altre detingut però també amb d’altres integrants, hauria participat com a autor o coautor en almenys sis robatoris, un dels quals en un saló de jocs i la resta en botigues de telefonia, comesos a les poblacions de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, dos a Cerdanyola del Vallès, Mataró i Sant Feliu de Llobregat.

d7488499 cd44 41d4 a461 c933cbaf163f

En aquests robatoris els lladres s’haurien endut 3.348 euros en efectiu de les caixes registradores i més de cent terminals amb un valor aproximat d’uns 50.000 euros. 

Els mossos van detenir els dos principals membres del grup a Gavà el passat 30 de maig. El líder va ingressar a presó mentre l’altre va quedar en llibertat amb càrrecs. A hores d’ara la investigació continua oberta amb l’objectiu de detenir els dos integrants del grup que queden.

Redacció / Fotos: Mossos d’esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix