Detinguda una organització criminal que havia robat a Abrera

Imprimeix

Els Mossos d’Esquadra van localitzar indicis de la seva participació delictiva en més de 70 robatoris amb força a domicili també en diferents localitats d’Espanya i Catalunya

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), amb la col·laboració de mossos de les comissaries d'Horta i Les Corts, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional i amb el suport de la policia de Geòrgia a través del seu enllaç a l'Estat, han desarticulat una organització criminal especialitzada en els delictes contra el patrimoni, en especial en els robatoris amb força a domicilis.

ab3e5085 63fe 4697 bef4 27bce3d0c6b1

Metodologia
Els investigadors van poder acreditar com els investigats s'organitzaven en grups de tres o quatre persones que sortien algunes nits a cometre robatoris amb força en habitatges ubicats a les rodalies de l'escola sense activitat on residien, però també en d'altres districtes de la ciutat o en municipis de la demarcació de Barcelona. Els lladres seleccionaven minuciosament els pisos que volien violentar després d'haver fet servir marcadors. Per fer-ho col·locaven petites peces de plàstic o tires de cola als marcs de les portes d'entrada amb la finalitat de saber si els propietaris serien a l'interior del pis o no. Una altra activitat delictiva que duien a terme consistia a sortir algunes tardes per realitzar furts en establiments comercials de la capital catalana i en municipis de l'àrea metropolitana.

fa9f8f32 7130 4147 bbb1 458ae6df1719

Diverses fases

La investigació s´ha portat a terme en diverses fases: les primeres detencions es van produir durant el mes de gener d'enguany i va finalitzar el 29 de maig amb el desallotjament total de l'escola ocupada.

Durant el temps que ha durat la investigació, els agents han localitzat indicis de la participació delictiva en més de 70 robatoris amb forca a domicili, amb afectació principal a la ciutat de Barcelona, però també a Madrid i altres municipis de la geografia catalana com Martorell, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Berga, Abrera, Sitges, Mataró, Montcada i Reixach i Santa Coloma de Gramenet.

318dc2b4 cd49 460d 9c54 a27c68bbc5d9

L'operació s'ha saldat amb la detenció de 26 persones com a autors de diferents delictes contra el patrimoni, catorze de les quals estan en presó preventiva, i amb 61 persones més arrestades per infracció de la Llei d'Estrangeria.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra